ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 10-11 το πρωί.
Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου «Το ξεχασμένο κλειδί»/ Eύα Κασιάρου
Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Εύα Κασιάρου μας ταξιδεύει στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ιστορία της.
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παλιά Θεσσαλονίκη και να μάθουν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης μέσα από μια τρυφερή ιστορία.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και Σχολεία της περιοχής.
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ώρα 10-11 & 11-12 το πρωί
«Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικού στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας
Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα &Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής
Τρίτη 30 Ιανουαρίου , ώρα 12 το πρωί
Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς» .Η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήματά της (Χαρά, Θυμός, Θλίψη, Αηδία και Φόβος ) προσπαθούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους, στην καινούργια ζωή της.
Για παιδιά από 7 ετών. Με προεγγραφή
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου , ώρα 6.30 το απόγευμα.
Η ώρα του παραμυθιού
«Ποτέ μη γαργαλάς ένα γορίλα» /Ευγένιος Τριβιζάς
Το γνωστό παραμύθι ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση και την κατασκευή ενός μικρού πολύχρωμου γορίλα!!!
Τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους γοριλάκι ι σε χαρτόνι με χέρια πόδια πάντα έτοιμα για χορό…. κι αν έτσι πως το φτιάχνουν το αγαπήσουν μπορεί ακόμα και να το…..γαργαλήσουν….!!!
Υλικά που θα χρειαστούν :χαρτόνι , κόλα , μαρκαδόροι ή ξυλομπογιες και διπλόκαρρα.
Με την παιδαγωγό Αθανασία Κούτσου
Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ
ΟΡΕΣΤΟΥ 33 & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 2310852384

You may also like...