Ιανουάριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmΙανουάριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ξεναγήσεις Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00 | Ένα έκθεμα διηγείται Δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις, με το εισιτήριο εισόδου, με τίτλο «Η πόλη, η οικουμένη και ο άγιος» από αρχαιολόγο του Μουσείου. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη προβολή για το θέμα στο αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη”. Διάρκεια ξενάγησης 60΄. Μέγιστος αριθμός ατόμων: 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Διαλέξεις
Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00 |Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Διάλεξη του ψυχιάτρου Αλεξίου Λάππα με τίτλο «Κάτι τρέχει με τον γάμο και ο έρωτας πεθαίνει…»
Η παραπάνω ομιλία οργανώνεται από το Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.
Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
Είσοδος ελεύθερη.

Συνέδρια – Ημερίδες
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, 8.00 – 15.00 |Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Ημερίδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με τίτλο «Εκπαίδευση, Μετανάστευση και Διαπολιτισμικότητα».
Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρουσίαση βιβλίου
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στις 19.00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Παρουσίαση του βιβλίου του Ευθύμιου Τσιγαρίδα, ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με τίτλο «Θεοφάνης ο Κρης». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Μαρία Βασιλάκη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την παρουσίαση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια ΜΒΠ.

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με τίτλο HOMO UTOPICUS IN CRISIS στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».

Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις

«Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου».

Είσοδος ελεύθερη

«Χάρτινες εικόνες, οδός επικοινωνίας Ελλάδας – Ρωσίας» σε συνεργασία του με το Κρατικό Μουσείο της Ιστορίας της Θρησκείας της Αγίας Πετρούπολης στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος». Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2016, Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Είσοδος ελεύθερη

You may also like...