Θουκυδίδη ιστορία: τελευταία παρουσίαση! στο Εθνικό Θέατρο

 Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων
Με το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και την παρουσίαση του 8ου βιβλίου της Ιστορίας του Θουκυδίδη ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 18:00 ο κύκλος
Αρχαία Κληρονομιά, Νέα Προοπτική του Εθνικού Θεάτρου.
Η Αίθουσα Εκδηλώσεων του εθνικού Θεάτρου γέμισε σχολικά σακίδια και δροσερές νεανικές φωνές καθώς οκτώ θεατρικές ομάδες από οκτώ λύκεια της Αττικής παρουσίασαν σκηνικά από τις 23 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία τα οκτώ αντίστοιχα κεφάλαια της Ιστορίας του Θουκυδίδη.
Η Μάρθα Φριντζήλα έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές και είχε την εποπτεία του όλου εγχειρήματος, μέσω μιας διαρκούς συνεργασίας με τους καθηγητές των σχολείων ενώ στις πρόβες των μαθητών ήταν παρόντες και σπουδαστές της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου- συνεργάτες της Μάρθας Φριντζήλα.

Συμμετείχαν τα σχολεία:
11ο Λύκειο Περιστερίου, 5ο Λύκειο Νίκαιας, 15ο Λύκειο Αθηνών, Πρότυπο πειραματικό ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Eygene Delacroix, 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών, Νέα Γενιά Ζηρίδη, Μουσικό σχολείο Αλίμου.

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων θα ακολουθήσει στο πλαίσιο του Κύκλου Γλώσσα Ελληνική η παρουσίαση του «Διγενή Ακρίτα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη από τις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Πληροφορίες για τύπο Τηλ. 2105288164, 2105288168

You may also like...