«Θεσστιβαλάκι» : 1ο Φεστιβάλ παιδικών θεατρικών ομάδων

«Θεσστιβαλάκι»  1ο Φεστιβάλ παιδικών θεατρικών ομάδων από το Σάββατο 4 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022   στο πάρκο της Νέας Ελβετίας

Το 1ο φεστιβάλ παιδικών θεατρικών ομάδων με τίτλο «Θεσστιβαλάκι»  διοργανώνει  ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Λυρικός Μικρός Πλανήτης», από  το Σάββατο 4 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.
Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, με ώρα προσέλευσης 17:30. Στο τριήμερο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας, πρόκειται να συμμετέχουν παιδικές θεατρικές ομάδες πολιτιστικών, μορφωτικών συλλόγων και φορέων (παιδιών ηλικίας 6-12 ετών). Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οκτώ θεατρικές παραστάσεις.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υλοποιηθούν, μεταξύ άλλων, μουσικό και εικαστικό εργαστήρι καθώς και ομαδικά παιχνίδια.
Η τελετή λήξης του 1ου φεστιβάλ παιδικών θεατρικών ομάδων θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στις 21:00, στον ίδιο χώρο, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Χορηγοί επικοινωνίας : TV 100, FM100, FM100.6

Δυό λόγια για τις παραστάσεις:

Βεντέτα για γέλια ή για κλάματα
Θεατρική ομάδα:
Λυρικός Μικρός Πλανήτης
Φορέας: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Διασκευή της ταινίας «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες».
Μια βεντέτα σε ένα απομακρυσμένο χωριό κρατάει χρόνια, τόσα , που ούτε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές θυμούνται πως άρχισε. Ο Στέλιος ένας φιλήσυχος ράφτης μένει μόνιμα στην Αθήνα. Η ζωή του αλλάζει ριζικά όταν έρχεται η θεία του από το χωριό και του ανακοινώνει ότι είναι ο μοναδικός απόγονος της οικογένειας που έμεινε ζωντανός και καλείται τώρα να συνεχίσει την βεντέτα…
Διασκευή-επιμέλεια: Σοφία Μελιγκοπούλου

Τα σχολειομπερδέματα Θεατρική ομάδα: THE BΟUBΟULIANS

Φορέας:Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος
Νέας κρήνης «Η Μπουμπουλίνα»
Έχετε κρίνει κάποιον από την εμφάνισή του; Κακώς!
Η ομάδα The Bοubοulians παρουσιάζει έναν ομαδικό αυτοσχεδιασμό που μας προτρέπει να μην κρίνουμε κανέναν και καμία από την εμφάνισή του! Η συνέχεια επί σκηνής…
Θεατροπαιδαγωγός: Νικολέττα Καράνταη

Ένα πανί που έλεγε ιστορίες
Θεατρική ομάδα: Θεατρικά εργαστήρια Κήπος
Φορέας: Κήπος
Ποια είναι αυτή η τέχνη που ξεκίνησε από ένα στοίχημα και μέσα σε λίγα χρόνια κατέληξε να είναι μια τεράστια παγκόσμια βιομηχανία; Μα φυσικά ο κινηματογράφος! Και τι σχέση έχει με το θέατρο; Πόσο στα αλήθεια μας επηρεάζει και μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας; Και αν οι ζωές μας ήταν ταινία, ποια θα ήταν;
Στην διάρκεια των δύο χρόνων πανδημίας τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη ζωντανή τέχνη του θεάτρου και εξοικειώθηκαν με τον κόσμο των ταινιών και των σειρών.
Σε αυτό το πλαίσιο -όταν πλέον η λέξη ηθοποιός ταυτίζεται αποκλειστικά με τους κινηματογραφικούς αστέρες- τα παιδιά στη διάρκεια των θεατρικών εργαστηρίων, επανα- νοημαδοτούν την τέχνη της υποκριτικής και της αφήγησης, θέτουν ερωτήματα, δοκιμάζουν απαντήσεις. Πώς λοιπόν από τον κινηματογράφο μπορούμε να φτάσουμε στο θέατρο και το αντίστροφο;
Η πλοκή της παράστασης: Μέσα από την παρούσα επινοητική παράσταση τα παιδιά θέτουν επί σκηνής τα ζητήματα που τους απασχολούν και αναζητούν τη σύγκλιση των δύο αυτών τεχνών αφηγούμενα τη γέννηση και την εξέλιξη του κινηματογράφου σαν μια ιστορία αστεία, στενάχωρη, συναρπαστική και βαθύτατα επιδραστική.
Κείμενο/διδασκαλία: Ελένη Γιαννούση και τα παιδιά

Μη με χτυπάτε άλλο
Θεατρική ομάδα: Crazy theater Φορέας:
Σύλλογος Ωραιοκάστρου Εν Δράσει
Μία performance που είναι ένα βασισμένη στο Devise Theater, Θέατρο της Επινοησης. Μέσα  από  μια  σειρά  παιχνιδιών- ασκήσεων θεατρικής εκφρασης τα παιδιά επικοινωνουν τι αγαπούν, τι φοβουνται, τι μισουν, τι περιμένουν. Πως είναι και πως θα ηθελαν να είναι η ζωή τους στο σχολειο, στο σπιτι, στην  πόλη. Αφήνουν ελεύθερο το σώμα τους και την ψυχή τους να δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία έχοντας ως feedback την απόλυτη ικανοποίηση της δημιουργίας ενός δικού τους καλλιτεχνικού προϊόντος.
Ραντεβού στη σκηνή με πολυ τρελα λοιπόν μιας και είμαστε crazy theater!

Μια κιθάρα μας ενώνει
Θεατρική ομάδα: Καλλιτεχνίτες

Φορέας: Πέρασμα Συλλογικό Θέατρο
Τι κοινό έχουν ο κύριος Μόργκαν από την Νέα Υόρκη, ο Τζίμμυ από το Νέο Μεξικό και ο κύριος Πέτρος από την Αμοργό;
Μα φυσικά όλοι τους ζούν στη γή, και οι τρείς αγαπούν την κιθάρα τους και σήμερα βρίσκονται στο τηλεσκόπιο του Μικρού Πρίγκιπα.
Ναι καλά διαβάζετε!!! και καθώς οι θεατρικοί αυτοί χαρακτήρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και διλήμματα ο Μικρός Πρίγκιπας θα ζητήσει τη βοήθεια των Μαθηματικών….
Το θεατρικό δρώμενο “Μία κιθάρα μας ενώνει” αποτελεί ένα κολλάζ από τις ιστορίες που επινόησαν τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο του εργαστηρίου “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΤΕΣ” με ερεθίσματα μία κιθάρα και έναν χάρτη της γής…
Οι διάλογοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι δικά τους λόγια από αυτοσχεδιασμούς, όπως και ο σχεδιασμός των μασκών και των ενδυμάτων τους αποτελούν δικές τους εμπνεύσεις.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου, σύνθεση των ιστοριών, στιχομυθίες, κατασκευή μάσκας: Κωνσταντία Ζαχαροπούλου
Σύνθεση και επιμέλεια Μουσικής: Σπύρος Λύρας

Μάθε μου πάλι να παίζω
Θεατρική ομάδα:
Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου
Φορέας: Δήμος Θεσσαλονίκης- Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Πάνε οι καιροί που οι μαμάδες και οι μπαμπάδες φώναζαν από τα μπαλκόνια στα παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι γιατί πέρασε η ώρα. Τώρα τα φωνάζουν από το σαλόνι να βγουν έξω στο πάρκο να παίξουν. Χωρίς τάμπλετ, χωρίς κινητό. Μέσα στην παράσταση μας φωνάζουμε, εμείς τα παιδιά, ότι δεν ξέρουμε πια να παίζουμε και σας παρακαλούμε, εσάς τους μεγάλους, να μας μάθετε να παίζουμε Αληθινά Παιχνίδια.
Κείμενο/διδασκαλία: Μαρία Κοντίου, Ιωάννα Βογδάνου, Βίκυ Γιαννακοπούλου, Χρυσοβαλάντου Ντάγκου.

Το Αλογίσιο Όνομα
Θεατρική ομάδα:
Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Ρόδων
Φορέας: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση»
«Α! Μου πονάει το δόντι!» βογκάει ο ήρωας, μα αρνείται να πάει στον οδοντίατρο. Η οικογένειά του προσπαθεί να τον βοηθήσει με διάφορα γιατροσόφια ώσπου εμφανίζεται ο γείτονας για να δώσει λύση.
Του προτείνει να στείλει τηλεγράφημα στον Ιπποκράτη, ο οποίος μπορεί να ξορκίσει τον πόνο από απόσταση. Έτοιμο το τηλεγράφημα! Μα ποιο είναι το επίθετο του Ιπποκράτη; Θα καταφέρει να το θυμηθεί ο γείτονας;
Μια φαρσοκωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Άντον Τσέχωφ.
Σκηνοθεσία – θεατρική διασκευή:
Άννα Καραμανίδου Σκηνογραφία – ενδυματολογία: Μάγδα Δήμου
Μουσική σύνθεση: Αναστασία Γιαμούζη

Συνέντευξη από έναν σκηνοθέτη
Θεατρική ομάδα:
Λυρικός Μικρός Πλανήτης
Φορέας: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Η κ. Σταυρούλα Κρητικού είναι καταξιωμένη σκηνοθέτης, ο Αναστάσης είναι δημοσιογράφος, μετά από πολύ κόπο κατάφερε να της πάρει μία και μοναδική συνέντευξη. Η κ. Κρητικού ζωντανεύει απρόοπτες και ευτράπελες καταστάσεις που έζησε εξασκώντας το αγαπημένο της επάγγελμα. Παρακολουθούμε την 1η πράξη του θεατρικού έργου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του κ. Γκολντόνι σε διάφορες εκδοχές.
Διασκευή-Επιμέλεια: Σοφία Μελιγκοπούλου

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Τα θεατρικά Εργαστήρια του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου λειτουργούν με Εθελοντές Θεατρο- παιδαγωγούς από το 2017 με μια Παιδική Ομάδα και μια Εφηβική. Έχουν δραματοποιήσει έργα συγγρα-φέων παιδικών βιβλίων και κείμενα που έγραψαν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.
Η Παιδική Ομάδα ξαναξεκίνησε να ξαναπαίζει τέλη Μαρτίου. Πολύ ξανά και ξανά διαβάζετε! Αλλά τι να κάνουμε που είχαμε αναγκαστική αποχή δύο χρόνων; Μόλις μας έδωσαν το σήμα ΞΑΝΑβρεθήκαμε…σαν να μην πέρασε μια μέρα…Έχουμε ένα σπουδαίο εργαλείο που το λένε Θεατρικό Παιχνίδι…βάλαμε άνετα ρούχα στα οποία προσαρμόστηκε και η μάσκα και το παιχνίδι πάει σύννεφο.
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επιστρέψουμε δυναμικά με τμήματα Παιδικά. Εφήβων και Νεανική Σκηνή.

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο                                                                                 

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Λυρικός Μικρός Πλανήτης»
Ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και συμβούλων ψυχικής υγείας παίδων και εφήβων που πιστεύει στην δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μέσα από κάθε μορφή τέχνης, παιχνιδιού και επικοινωνίας δίνει ευκαιρίες σε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθεια. Στον σύλλογο λειτουρ- γούν εργαστήρια ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής, σκίτσου, body percussion καθώς και μουσικό φυτώριο. Συμμετοχές των μελών των εργαστηρίων της ζωγραφικής έχουν βραβευτεί επανηλ- λειμένα σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ τα εργαστήρια θεάτρου έχουν ανεβά- σει δεκάδες παραστάσεις με τελευταία την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 2022. Το μουσικό φυτώριο δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής και να κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα. Φιλοξενεί ομιλίες, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και πλήθος άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
lyrikos.gr

Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Ρόδων
Το εργαστήρι υπάγεται στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Προσφυγική Αναγέννηση» Νέων Ρόδων και ξεκί- νησε τη λειτουργία του τον Νοέμβρη του 2014 δημιουργώντας σταδιακά τμήματα για όλες τις ηλικίες. Στόχος του είναι να προωθήσει την έκφραση, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη του θεάτρου και να προάγει τον πολιτισμό με δράσεις και παραστάσεις.
Τα παιδιά της ομάδας που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έρχονται από την Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και την Ιερισσό. Συναντήθηκαν λίγο πριν την πανδημία και κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρέμειναν ενεργά. Εμψυχώτρια της ομάδας είναι η Άννα Καραμανίδου (θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτις).
Η ομάδα συναντιέται μια φορά την εβδομάδα. Αυτοσχεδιασμοί με αφορμή ιστορίες, εικόνες και τρα- γούδια, δραματοποιήσεις, προσέγγιση θεμάτων με τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος είναι μερικά από αυτά που συμβαίνουν στο εργαστήρι.

Σάββατο 04/06/2022

Στο θέατρο                                                    
18.00-18.15 Έναρξη Φεστιβάλ
Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης

18.15-19.15 Βεντέτα για γέλια και για κλάματα!!
θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λυρικός Μικρός Πλανητής.
Υπεύθυνη ομάδας: Σοφία Μελιγκοπούλου

20.15-20.35 Σχολειομπερδέματα
θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρή- νης: «Μπουμπουλίνα»: The Bouboulians.
Υπεύθυνη ομάδας: Νικολέτα Καράνταη

21.15-22.00 Ένα πανί που έλεγε ιστορίες
θεατρική παράσταση από την ομάδα του Κήπου πο- λυχώρου δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης.
Υπεύθυνη ομάδας: Γιαννούση Ελένη

Στο πάρκο
19.15-20.15 Παίζω μουσική με το σώμα μου
Μουσικό εργαστήρι Body Percussion από την μουσι- κό Ευσταθία Χατζηαγόρου συνεργάτη του Λυρικού Μικρού Πλανήτη.

20.35-21.15 Εργαστήρι Ζογκλερικών
Ελάτε να κάνουμε ζογκλερικά με τον Δ. Δημητριά- δη. Φέρτε μαζί σας ένα μπαλάκι του τένις και ένα ζευγάρι ψηλές κάλτσες μέχρι το γόνατο που μέσα να έχουν 3 κουταλιές της σούπας ρύζι.
22.00 Παιχνίδι του δάσους
Ομαδικό παιχνίδι στρατηγικής. Πάρτε φακούς, επι- στρατεύστε όλη την στρατηγική σας ικανότητα και ελάτε να ανακαλύψετε την βάση και τη σημαία της άλλης ομάδας.

Θεατρικό-Εργαστήρι-Νέων-Ρόδων

«Μια κιθάρα κάτω από τ’ αστέρια»
Όση ώρα τα παιδιά παίζουν ελάτε να τραγουδήσου- με παρέα, αγαπημένα μας τραγούδια.
Στην κιθάρα η Ελένη Βαϊτση, εθελόντρια του Λυρικού Μικρού Πλανήτη.
Δηλώστε συμμετοχή για τις δράσεις στο πάρκο στην Κόκκινη Ομπρέλα της υποδοχής

Κυριακή 05/06/2022

Στο θέατρο
18.30-19.15 Μη με χτυπάτε άλλο

 «Καλλιτεχνίτες» – ΠΕΡΑΣΜΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το ΠΕΡΑΣΜΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ιδρύθηκε το 2020 από τους Κωνσταντία Ζαχαροπούλου, θεατρολόγο και τον Σπύρο Λύρα, μουσικό. Υλοποιεί εργαστήρια του Θεάτρου της Επινόησης με στόχο το συμμετοχικό δράμα και τη συλλογική θεατρική δημιουργία.
Δεν υπάρχει θεατρικό έργο… το εργο το φτιάχνουμε εμείς…
Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το 2021-2022 σχηματίστηκαν δύο τμήματα ένα ενηλίκων, ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ, και ένα παιδικό για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού, οι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΤΕΣ.
Τα παιδιά μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συλλογικότητας έρχονται σε επαφή με όλα τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται το θέατρο, ρόλοι, κίνηση, πλοκή, κατασκευή μάσκας, σκηνικών. Δημιουργούν θέατρο από το μηδέν. Επινοούν ιστορίες και τις δραματοποιούν. Τα ίδια γίνονται συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνο- γράφοι για να δημιουργήσουν το δικό τους συλλογικό θεατρικό δρώμενο. Έχουν τη δυνατότητα να αφηγηθούν και να αναπαραστήσουν τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνονται και να τον μεταμορφώσουν σε θεατρικό γεγο- νός. Συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος.

ΠΈρασμα συλλογικό θέατρο

θεατρική παράσταση από την ομάδα «Crazy theater» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν δράσει» Ωραιοκάστρου.
Υπεύθυνη ομάδας: Βίκυ Γρηγοριάδου
20.00-20.30 Μια κιθάρα μας ενώνει
θεατρική παράσταση της ομάδας «Καλλιτεχνίτες» από το «Πέρασμα Συλλογικό Θέατρο».
Υπεύθυνη ομάδας: Κωνσταντία Ζαχαροπούλου
21.30-22.00 Μάθε μου πάλι να παίζω
θεατρική παράσταση από την ομάδα του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Υπεύθυνες ομάδας: Μαρία Κοντίου, Ιωάννα Βογδάνου, Βίκυ Γιαννακοπούλου, Χρυσοβαλάντου Ντάγκου

Στο πάρκο
12.00-14.00 Παιχνίδια με νερό!!

Οργανωμένα ομαδικά παιχνίδια με νερό.

Κήπος
Ο Κήπος από το 2014, προάγει την άτυπη εκπαίδευση και τα προγράμματα δια βίου μάθησης, με στόχο την απόκτηση σχετικών γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, την καλλιέργεια, τη δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε ενήλικες, έφηβους και παιδιά.
Προσφέρει μία σειρά σεμιναρίων και δημιουργικών εργαστηρίων που σχετίζονται με μια ποικιλία θεμάτων που επιμελείται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων σε αυτά.
Δίνει προτεραιότητα σε έργα και συνεργασίες στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στηρίζει τις ευά- λωτες ομάδες.
Ο Κήπος δίνει την ευκαιρία της κοινωνικοποιήσης σε άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα, διαφόρων ηλικιών και εμπειριών, μαθαίνοντας και βιώνοντας τα πάντα με χαρά. Έτσι, γίνονται φορείς της δικής τους ανάπτυξης και ενεργοί πολίτες.
Από το Μάρτιο του 2020, ο Κήπος, παρέχει μία μεγάλη γκάμα των σεμιναρίων και online. Επίσης, διαθέτει τους χώρους του για εκδηλώσεις και δράσεις άλλων δημιουργικών ομάδων και επαγγελματιών.
www.kipos-seminaria.gr

19.30-20.00 Χορογραφίες πάνω
σε ξυλοπόδαρα!!
Μια διαφορετική παράσταση-χορογραφία από την εφηβική ομάδα Ξυλοπόδαρων του Μονόκυκλου, ομάδα Κοινωνικού Τσίρκου και performance.
20.30-21.30 Έλα με τα χρώματα να
ακούσουμε τους ήχους…
Εργαστήριο Θεατρικού παιχνιδιού από την Μαρία Κοντίου, εμψυχώτρια της Θεατρικής ομάδας του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.
Δηλώστε συμμετοχή για τις δράσεις στο πάρκο στην Κόκκινη Ομπρέλα της υποδοχής

Δευτέρα 6/6/2022

Στο θέατρο
18.45-19.15 Το αλογίσιο όνομα
θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων
«Προσφυγική Αναγέννηση» Χαλκιδικής.
Υπεύθυνη ομάδας: Άννα Καραμανίδου
20.15-21.00 Συνέντευξη από
έναν σκηνοθέτη
θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου Λυρικός Μικρός Πλανητής.
Υπεύθυνη ομάδας: Σοφία Μελιγκοπούλου

και Party!

21.00-22.00 Τελετή λήξης του Φεστιβάλ
Με αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι IMPROV με τον Κωνσταντίνο Κιντή.

Στο πάρκο
18.00-18.45 Στον ρυθμό του
Αέρα Ελβετού
Ένα θεατρικό και μουσικό παιχνίδι για παιδιά 10 ετών και πάνω.
Συντονισμός: Κωνσταντία Ζαχαροπούλου, Σπύρος Λύρας από το «Πέρασμα Συλλογικό Θέατρο».
19.15-20.15 Εικαστικό εργαστήρι
Από σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Τριανδρίας τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.
Δηλώστε συμμετοχή για τις δράσεις στο πάρκο στην Κόκκινη Ομπρέλα της υποδοχής.

The Bouboulians
Η θεατρική ομάδα «The Bouboulians» ανήκει στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κρήνης “Μπουμπουλίνα” που ιδρύθηκε το 2006 προς τιμή των τριών Κρηνιωτών Ηρώων, που έπεσαν υπέρ πατρί- δος, στο Αλβανικό μέτωπο (1940-1941). Η “Μπουμπουλίνα” αναπτύσσει πλούσια πολιτιστική και κοινωνι- κή δράση στην περιοχή της Καλαμαριάς. Λειτουργούν χορευτικά τμήματα, λαϊκών και σύγχρονων χορών, θεατρικής αγωγής για εφήβους και παιδιά και φροντιστηριακών μαθημάτων. Διοργανώνει μουσικές εκ- δηλώσεις, προβολές, οικολογικές δράσεις.

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης η «Μπουμπουλίνα»

Crazy theater
Θεατρική Ομάδα “Crazy theater” για παιδιά και εφήβους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει» Ωραι- οκάστρου.
Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια από τη θεατροπαιδαγωγό Βίκυ Γρηγοριάδου με δύο τμήματα: Παιδικό και Εφηβικό.
Στόχος της είναι τα παιδιά να αποκτήσουν εργαλεία έκφρασης, καλύτερη σχέση με το σώμα τους, εμπι- στοσύνη στον εαυτό τους και να καλλιεργηθεί η φαντασία τους.
Μέσα από την ομάδα να μάθουν να συνεργάζονται, να αποκτήσουν τρόπους γόνιμης επικοινωνίας και να μπουν στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας μέσα από τη θεατρική πράξη.

You may also like...