ΘΕΡΙΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΩΣ: ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ”

xartino karavi prosklishΣτο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Θερινών Ιπποκρατείων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω και η Κ΄Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου- 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σας προκαλούν στη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Με χάρτινο καράβι την Ελλάδα ταξιδεύω», με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή και την ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στο Ελληνορωμαϊκό Ωδείο και ώρα 21:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Μουσική, θέατρο, παράδοση, ιστορία, φαντασία, συγκίνηση, γέλιο, όλα τα έχει το καράβι αυτό… Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, «πιάνουν» το τιμόνι και αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην μουσική ιστορία του τόπου μας, μετατρέποντας την παιδική ψυχαγωγία σε πολύτιμη γνώση. Οι σταθμοί πολλοί: Αγαπημένα παραδοσιακά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Βαμβακάρης και ο Τσιτσάνης. Οι τέσσερις κύκλοι τραγουδιών του Νότη Μαυρουδή για παιδικές χορωδίες και μικρές ενότητες αφιερωμένες σε παραδοσιακά όργανα όπως η λύρα, το σαντούρι, η γκάιντα, και το βιολί. Αθάνατα τραγούδια από το ελληνικό
ρεπερτόριο. Σ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά δεν είναι απλοί θεατές. O ηθοποιός Xάρης Μαυρουδής τους αφηγείται μικρές ιστορίες για την ιστορία και την καταγωγή των τραγουδιών και τα παροτρύνει να συμμετέχουν, τραγουδώντας και χορεύοντας. Δύο εξαιρετικοί σολίστ, ο Γιώργος Τοσικιάν και ο Νίκος Σουλιώτης συμπληρώνουν το «πλήρωμα». Η επιμέλεια κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Κροντηροπούλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.
Γραφείο Ενημέρωσης
Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΚΩ

You may also like...