ΘΕΑΤΡΙΚΗ PERFORMANCE: “ΘΑΡΡΟΣ ΘΕΛΕΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΘΗΣΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

thiseasΤο Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΘΗΣΕΑΣ του Δήμου Καλλιθέας είναι το μοναδικό πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός Δήμου και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από αυτόν. Επιπλέον, είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί χωρίς υποκατάστατα και αξιοποιεί την ψυχοθεραπεία και ιδιαίτερα τις ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης.
Την Κυριακή 29/6/2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου & Φιλαρέτου Καλλιθέα), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, η ομάδα εφήβων του προγράμματος απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» του δήμου Καλλιθέας, με τη θεατρική Performance «Θάρρος θέλει», μας «μιλάει» για την εμπειρία της εξάρτησης, την προσπάθεια αλλαγής, και την πορεία προς την απεξάρτηση μέσα από σωματικές εικόνες και προσωπικές αφηγήσεις.
Στη συνέχεια, η θεατρική ομάδα του 18ΑΝΩ επιλέγει να μεταφέρει στη σκηνή το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σαν Χώρα», για το επίκαιρο μήνυμα του θανάτου μιας χώρας μέσω της καθημερινής της φθοράς και του θανάτου των κατοίκων της. Ο αέναος κύκλος ζωής-θανάτου σταματάει, το στόμα κλείνει, η χώρα πεθαίνει.
Έχοντας υπάρξει στην εξάρτηση ως αποξενωμένοι άνθρωποι-σκιές, έχοντας αντιμετωπίσει ασύλληπτες καταστάσεις που δεν μεταβιβάζονται εύκολα και αφού… δεν λυγίσαμε μπροστά στο μεγαλύτερο εχθρό μας, που μέχρι χτες ήταν ο εαυτός μας, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα και τις ψυχές μας απέναντι στον εχθρό που θέλει να μας εκμηδενίσει. Μιλάμε και διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή.
Σας περιμένουμε όλους!
Αραπάκη 33, Καλλιθέα 17676, e-mail:somatiothiseas@yahoo.gr
Τηλέφωνο : 210-95.87.117, FAX : 210-95.91.282

 

You may also like...