Θεατρική παράσταση.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕAfisaΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ
ΣΤΗΝ «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ»Ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ  Στο Πολιτιστικό Κέντρο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου Συγκίνηση, θαυμασμό και υπερηφάνεια είναι τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τους θεατές μετά το τέλος της παράστασης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» που εκπληκτικά ερμηνεύει ο σπουδαίος ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου δίδονται αυτές τις δύο εβδομάδες (έως 22 Νοεμβρίου) καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου( Λ. Πλαστήρα – Κομμένο Μπεντένι) στις 21:00 με είσοδο 8 € και φοιτητικό – μαθητικό 5 €ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Τάκης Χρυσικάκος
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Εμμανουέλα Αλεξίου ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Σταύρος Ψαρουδάκης ΚΙΘΑΡΑ-ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Δημήτρης Τσούρτος
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Δημήτρης Αποστολάκης Τις παραπάνω παραστάσεις οργανώνει o Δήμος Ηρακλείου και η Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. σε συνεργασία με τον Τάκη Χρυσικάκο.Πληροφορίες – Προπώληση εισιτηρίων : 2810241950
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα-τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα-κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

«Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».
Ν. Καζαντζάκης

Με εκτίμηση

Ο Καλλιτεχνικός Δ/της Δ. Η.
Γιώργος Αντωνάκης

You may also like...