Θεατρική Παράσταση “Τα πτερόεντα δώρα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2018 2019”, παρουσιάζουν, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 21.00 τη θεατρική παράσταση “Τα πτερόεντα δώρα” βασισμένη σε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σκηνοθεσία – ερμηνεία : Μαρινέλλα Βλαχάκη – Μουσική, τραγούδι, video : Λεωνίδας Μαριδάκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα πτερόεντα δώρα
Μια θεατρική παράσταση, σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, βασισμένη σε τρία δραματοποιημένα διηγήματα του κορυφαίου Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παπανδιαμάντη.
Στο «Σπιτάκι στο λιβάδι» κυριαρχεί η χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Μια θεομηνία κάνει να πλημμυρίσουν όλα τα σπίτια στο χωριό. Ο καθείς πασχίζει να σώσει ότι μπορεί από το βιος του. Στο χαμηλότερο μέρος του λιβαδιού, το σπιτάκι της Μαριώς της Δειβαδάκαινας φτωχής χήρας, στο βρίσκεται στο έλεος του καιρού…
Στο «Ο έρωτας στα χιόνια» το κοινό μεταφέρεται στο ιδιαίτερο κλίμα των Χριστουγέννων. Ο παλιός καραβοκύρης μπάρμπα – Γιαννιός, μόνος, χρεοκοπημένος κι αποκομμένος από τον κοινωνικό του περίγυρο βολοδέρνει απ’ την ταβέρνα στο σπίτι του και μηρυκάζει τον έρωτά του για την ευτυχισμένη γειτόνισσα.
Στα «Τα πτερόεντα δώρα» η ιστορία εκτυλίσσεται παραμονή πρωτοχρονιάς. Ένας άγγελος κατεβαίνει απ’ τους ουρανούς, για να προσφέρει σε όλους όσοι προθύμως τα δέχονται, δώρα από τα άνω βασίλεια. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως…
Μέσα από τον λόγο του “αγίου” των ελληνικών γραμμάτων, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το κοινό της παράστασης ταξιδεύει στα διαχρονικά πάθη των ανθρώπων.
Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Δημιουργία βίντεο – μουσική – τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης

21|12
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, 21.00
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...