Θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη

«Θεσμοφοριάζουσες» στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη
Το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου “ΘΕΣΠΙΣ” θα παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο Αγ. Ι. Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» την κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες» το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του 10ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.
Πρόκειται για μία σάτιρα στο πρόσωπο και τα έργα του Ευριπίδη, με τον Αριστοφάνη να τον παρουσιάζει να συγκρούεται με τις γυναίκες κατά την διάρκεια της μεγάλης τους γιορτής τα Θεσμοφόρια, εορτή κατεξοχήν των γυναικών. Ο Ευριπίδης πιστεύει ότι οι γυναίκες που είναι μαζεμένες για την γιορτή τους, είναι αποφασισμένες να βρουν ένα τρόπο να τον καταστρέψουν επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του, γι’ αυτό σκέφτεται να στείλει έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία για να τον υπερασπίσει.
Το εργαστήρι ΘΕΣΠΙΣ θα προσφέρει συμπληρωματικά την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν την αυθεντικότητα του Ιερού Ελληνικού θεάτρου, καθώς επίσης και την αναπαράσταση του τελετουργικού δρώμενου που είχε ενσωματωθεί πριν την έναρξη των θεατρικών αγώνων.
Απόδοση – Θεατρικοί Διάλογοι : Γεώργιος Κλήμης (Ιστορικός – Πολιτισμολόγος – Συγγραφέας). Σκηνοθεσία: Νίκος Τουρνάκης
Σάββατο 8 Ιουλίου
Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Νάξου και Σταυράκη
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

You may also like...