Θεατρική παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο΄΄Πύλη Βηθλεέμ΄΄

Η θεατρική παράσταση «Η ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Κωστή Τριανταφυλλάκη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:00 με Είσοδο 7€.
Η ΣΗΚΩΜΑΤΑΡΙΑ ΕΛΙΑ (Το δέντρο της αγάπης)
Θεατρική διασκευή, από το Κρητικό μυθιστόρημα
του Κωστή Τριανταφυλλάκη
Συντελεστές
Έργο: Κωστής Τριανταφυλλάκης
Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης
Σκηνικά: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ
Μουσική επιλογή: Βαγγέλης Σταματάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Κοντοχριστοφής
Ήχος-φωτισμός: Αντώνης Δαμιανάκης
Τεχνική υποστήριξη: Γιάννης Ανδριγιαννάκης
Κουστούμια: Ομαδική εργασία
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Πρόεδρος-Ανέστης: Κωστής Μανιουδάκης
Μαριώρα: Αθηνά Τριαματάκη-Εβελίνα Φραγκιαδάκη
Κωστής: Νίκος Λεμονάκης
Αλέκος: Βαγγέλης Σταματάκης
Περοβασίλης: Μάνος Παπαδογιαννάκης
Άννα: Εύα Αλεξάκη
Γιάννης: Νίκος Τσικριτσάκης
Μαρία: Αντιόπη Λεμπιδάκη-Ειρήνη Ανδρουλάκη
Λίγα λόγια για το έργο
Κάτω από μια σηκωματαριά* ελιά, δύο νέοι, που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη. Όμως στο παράθυρο που κρεμόταν το μαντήλι της ελπίδας και του έρωτα, κρεμάστηκε το σεντόνι του αίσχους και της προδοσίας. Η πίστη στο Θεό, η ελπίδα για τη ζωή, η δύναμη της πρώτης αγάπης, είναι τα βασικά στοιχεία του έργου. Μια όμορφη ιστορία, που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη στιγμή, μέχρι το τέλος. Με αφορμή λοιπόν αυτή την ελιά, εξελίσσεται η ιστορία μας, που η πλοκή της είναι συναρπαστική και η αγωνία κόβει την ανάσα, με κυρίαρχο την αγάπη που γεννιέται κάτω από την ελιά, μέσα σε ανεμοθύελλα. Ανάμεσα στο παλληκάρι και την κοπελιά, που είχαν οικογενειακές διαφορές.
Ο Κωστής Τριανταφυλλάκης, βοσκός-συγγραφέας, ως ευαίσθητος δέκτης της αγροτικής και ποιμενικής ζωής, προικισμένος με έμπνευση, φαντασία, αγάπη για την Κρήτη και τη μητρική γλώσσα, δημιουργεί ένα έργο, με δυνατά στοιχεία, πλούσια συναισθήματα, ρεαλιστικά μηνύματα και εναλλασσόμενες καταστάσεις. Ένα έργο στην Κρητική διάλεκτο, που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε. Καλή θέαση.
*Σηκωματαριά ελιά= Ελιά που σου ανήκει, αλλά βρίσκεται σε ξένο χωράφι.

You may also like...