Θεατρική παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο ΄΄Πύλη Βηθλεέμ΄΄

Η κρητική κωμωδία «Ο ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:30 με Ελεύθερη Είσοδο.
420 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Μ.Α.ΦΟΣΚΟΛΟΥ
Ο «Φορτουνάτος» : Κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα , έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής κωμωδίας της αντίστοιχης εποχής , έργο δημιουργημένο στον κρουστό δεκαπεντασύλλαβο στίχο και ως εκ τούτου μνημειώδες κείμενο στην ακμή της Κρητικής Λογοτεχνίας
Ο Ντοτόρος Λούρας , που είναι ερωτευμένος με μια νέα κοπέλα θα υποστεί τους εμπαιγμούς του δούλου του για τις γεροντικές του τρέλες . Ο Καπετάν Τζαβάρλας θα δει να κοσκινίζονται στους στίχους του Μπερναμπούτσου, οι δικές του στρατιωτικές καυχησιολογίες , ενώ ο Δάσκαλος, με τον λεκτικό χρωστήρα του, θα ανοίξει την στρόφιγγα για να αφρίσει αφθόνως το κωμικό. Ο Φορτουνάτος στο τέλος θα κερδίσει το ερωτικό στοίχημα , ενώ η αρχιρουφιάνα του Μεγάλου Κάστρου: Κερά Πετρού, θα έχει οργιάσει πότε εις βάρος του ενός και αντιφατικό όφελος του άλλου
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις
Μουσική: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης
Ηθοποιοί: Θανάσης Πατριαρχέας , Αλέξανδρος Ψυχράμης , Βασίλης Σαμαριτάκης , Ζανό Ντάνιας , Φωτεινή Παπαδάκη , Στέλλα Σειραγάκη , Αργυρώ Τζιρίτα , Κλεάνθης Βαρσαμούλης .
Ο «ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ» ανεβαίνει με βάση την φιλολογική έκδοση του Αλφρεντ Βινσεν , Ηράκλειο 1980.
Η Παράσταση του θεάτρου των ViVi στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, από τον Δήμο Χερσονήσου και το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στα πλαίσια του οποίου θα δοθούν 2 παραστάσεις.

 

 

 

 

You may also like...