Θεατρική παράσταση στην Galerie Δημιουργών

7ff42123-db25-469c-bae7-2dfc9b00e552Σας καλωσορίζουμε στην 4η χρονιά λειτουργιάς του Πολυχώρου τέχνης Galerie δημιουργών στην Ν.Κηφισιά.

Ξεκινάμε με κέφι και διάθεση για μία ακόμη χρονιά, η Galerie δημιουργών να συνεχίσειτην προσπάθειά της να στηρίζει καλλιτέχνες από όλους τους χώρους και μαζί τους να
δημιουργήσουμε δρόμους που θα μας οδηγήσουν στη δυνατότητα να γυρίσουμε τηνπλάτη στο ψέμα που μας κατακλύζει καθημερινά μέσα από την ΤΕΧΝΗ με επιμονή και υπομονή!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
Ο χώρος μας είναι ανοιχτός να αγκαλιάσει νέους δημιουργούς, νέες φωνές έκφρασης καθώς και καταξιωμένους δημιουργούς που το ταξίδι τους άφησε φρέσκους και ουσιαστικούς μέσα στην ζωή.
Σημαντικά δρώμενα της Τέχνης για 4η χρόνια κοντά σας.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας .

Καλλιτεχνικά υπεύθυνη
Πηγή Λυκούδη

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 9
ΓαΑλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Δήμος Αβδελιώδης
την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20:00.
Η πρωτοτυπία της παράστασης στoν Πολυχώρο Τέχνης GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ είναι η αμεσότητα του ηθοποιού με τους θεατές, που υποβάλλεται από το χώρο και αξιοποιείται σκηνοθετικά από τον Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος παρουσιάζει την παράστασή του χωρίς σκηνικά, εστιάζοντας μόνο στην ερμηνεία της Αλεξίας Φωτιάδου, που αποδίδει αυθεντικά όλο το κρυμμένο υπέδαφος των αισθημάτων που πλημμυρίζουν τα δυο διηγήματα του Παπαδιαμάντη, αισθημάτων του ίδιου του συγγραφέα τη στιγμή που συλλαμβάνει και καταγράφει καθένα από τα έργα του.
Με τα δυο αυτά διηγήματα παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ. Αβδελιώδη στον Παπαδιαμάντη, μετά την παράσταση του πρώτου μέρους, που ξεκίνησε με τα διηγήματα “ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ – ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ” έχοντας σαν θεματική την αντίστιξη μεταξύ του ουράνιου και του γήινου έρωτα.
Τώρα, η αντίστιξη μεταφέρεται μεταξύ της ζωής και των μορφών της απώλειάς της.
Η εξωτερική εικόνα των δυο διηγημάτων δίνει την εντύπωση πεζογραφημάτων, όμως η θεατρική, φωνητική τους αναπαράσταση αποκαλύπτει δυο αμιγή ποιητικά έργα σπάνιας σύλληψης.
Δ. Αβδελιώδης προτείνει με τις παραστάσεις του έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, που στηρίζεται στη διαύγεια και τη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς στοιχεία πειραματισμού.
Η παρακολούθηση της παράστασης γίνεται μια βιωματική εμπειρία για όλους τους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας. Στις σκηνοθεσίες του, ενώνεται φορτωμένο, αίσθημα και ποίηση, ομορφιά και μυσταγωγία.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης

ΜΟΥΣΙΚΗ:Βαγγέλης Γιαννάκης

ΓΛΥΠΤΟ ΕΡΓΟ:Αριστείδης Πατσόγλου

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Αλεξία Φωτιάδου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Γιάννης Κολόι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40’
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20:00
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις :
210 6251732

You may also like...