Θεατρική Άνοιξη στο Θέατρο του Μύλου

kjakaΜε μεγάλη προσέλευση κοινού συνεχίζονται οι παραστάσεις της  «Θεατρική Άνοιξη -2013» που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο στο «Θέατρο του Μύλου». Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Την Τρίτη 9 Απριλίου, θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 6.30 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ με το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη:  «Η πόρνη από πάνω» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη και με την Κατερίνα  Διδασκάλου, να ερμηνεύει  τον ρόλο της «Ερατούς».

-Την Πέμπτη 11 Απριλίου, θα παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα «Το επίθετο της Εύας», της Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη, που μας χάρισε τον περίφημο «Γάμο» και η θεατρική του διασκευή από τον Κώστα Τσιάνο, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες διαχρονικές επιτυχίες του «Θεσσαλικού Θεάτρου». «Το επίθετο της Εύας» θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Θωμάς Μπεχλιβάνης και αποσπάσματα θα ερμηνεύσουν σε μορφή Θεατρικού αναλογίου, η Ελένη Ουζουνίδου και ο Κώστας Τσιάνος.

-Την  Δευτέρα  15 και Τρίτη 16   Απριλίου, θα δοθούν παραστάσεις με την σύγχρονη σουρεαλιστική συναισθηματική κωμωδία της Άννας Χατζησοφιά: «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω», σε σκηνοθεσία της ίδιας, με τις: Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δεληκούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα.

-Το Σάββατο 20 Απριλίου, ιδιαίτερη σημασία θα έχει το αφιέρωμα στον μέγα ποιητή μας Κωνσταντίνο Καβάφη που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας με την επιμέλεια του καθηγητού Δημήτρη Γιαλαμά.

-Την Κυριακή 21 Απριλίου, η Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» του Δήμου Θέρμης-Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει σε δύο παραστάσεις, στις 5.30 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ, το έργο: «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ-ΑΛΛΑ ΜΠΡΕΧΤ» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θεόφιλου Λάλου, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Η ΄Οπερα της Πεντάρας»,  με έναν  26μελή Θίασο.

-Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου, θα δοθούν παραστάσεις με το έργο του Εμμανουήλ Ροϊδη: «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη με τους Ιωσήφ Ιωσηφίδη και Ειρήνη Μουρελάτου, όπου πέρυσι τον Μάρτιο εντυπωσίασε τους θεατές που την παρακολούθησαν, στο  3ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών – 2012, του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και γι΄αυτό κρίθηκε σκόπιμο να ξαναπαρουσιαστεί στην πόλη μας. Η αυλαία της «Θεατρικής Άνοιξης – 2013», θα κλείσει με το έργο  του  Χρήστου Παπαμιχάλη «Η Ρίζα του πέντε», σε σκηνοθεσία του Ιωσήφ Βαρδάκη με τους: Αντωνία Γιαννούλη και Βαγγέλη Ρόκκο. Θα δοθούν  παραστάσεις, την Κυριακή των «Βαϊων», 28 Απριλίου και τη Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου, και ώρα 9 μ.μ.

You may also like...