Θεατρικά-εικαστικά σεμινάρια

gdΠέμπτη, 30 Ιούλιος 2015 – Παρασκευή, 7 Αύγουστος 2015
Χώρος : Βίλλα Κούνδουρου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ξεκινά καλοκαιρινό Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας (ΕΚΕΔ) στη Βίλλα Κούνδουρου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια του χειμώνα.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και υλοποιούνται από την Μ. Άιραμ, εικαστικό δημιουργό – ηθοποιό.
ΘΕΑΤΡΙΚΑ -ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
από 10 Αυγούστου έως 10 Νοεμβρίου
Οργανώνονται σε τρείς ανεξάρτητους θεματικούς κύκλους διάρκειας 4 εβδομάδων έκαστος:
Κύκλος πρώτος: «Είμαστε φτιαγμένοι από υλικό ονείρων και τη μικρή μας τη ζωή ύπνος την περιζώνει» (Ου. Σεξπιρ)
10 Αυγούστου- 10 Σεπτεμβρίου – Τρίτη και Παρασκευή 10.00-13.00
Κύκλος δεύτερος:΅ «Κάποτε, από μια σύμπτωση, βρίσκουν οι λέξεις το άλλο νόημά τους» (Γ. Ρίτσος)
10 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς – ώρες απογευματινές.
Κύκλος τρίτος : «Και αίεν ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας» (Ο. Ελύτης)
10 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς – ώρες απογευματινές.
Και στους τρεις θεματικούς κύκλους τα επί μέρους θέματα που θα προσεγγίσουμε θα είναι (σύλληψη ιδέας, ατμόσφαιρα και σκηνικός χώρος συμβολισμός και πραγματικότητα ενσάρκωση ρόλου- ερμηνεία συνειδητότητα -συγκέντρωση χρώμα και φως αισθητική και σημαντικότητα) πάντα με βάσει «το θέατρο του παρόντος και…»
«Το θέατρο του παρόντος και …»είναι ένα εσωτερικό ταξίδι αποκάλυψης –ανακάλυψης ο ηθοποιός αλλά και κάθε άτομο που ενδιαφέρετε να ερευνήσει τις εν δυνάμει μορφές τέχνης που σίγουρα υπάρχουν μέσα του θα μπορέσει να δημιουργήσει μια σχεδία πλεύσης στην παραμελημένη εγκλωβισμένη πλευρά του εαυτού του μια σχεδία φτιαγμένη με αυτά που ξέρουμε ή δεν ξέρουμε με αυτά που ονειρευόμαστε η ξεχνούμε Με όπλα το ίδιο μας το σώμα ,την ανάσα την κίνηση τον λόγο σένα ζωντανό παρών στο πολύτιμο της μοναδικής στιγμής που ποτέ δεν επαναλαμβάνεται θα βιώσουμε την συνένωση του είναι μας … ώστε η ερμηνεία των ρόλων και η εικαστική ατμόσφαιρα που θα ζήσουμε να μας οδηγεί στην ουσία και σημαντικότητα με τα οποιαδήποτε μέσα και τις οπουδήποτε καταστάσεις..εστιασμένοι στο κέντρο της συνείδησης μας όλα έχουν αξία και το κάθε τι γίνεται πηγή έμπνευσης .. και δρόμος απελευθέρωσης.
Η κατασκευή και αισθητική των εικαστικών αντικειμένων μάσκα κοστούμι σκηνικών και γενικά ότι αφορά μια θεατρική δράση είναι μια ιεροτελεστία στιγμών που προσδίνει βάθος ποιότητα και πραγματική διάσταση στην φαντασία μας . Το υποκειμενικό γίνεται αντικειμενικό ελευθερώνοντας εικόνες άπειρης ζωντάνιας αλήθειας όπου όλα αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοσυνδέονται χωρίζουν και σμίγουν ανυψώνοντας κατώτερες μορφές έκφρασης εξυπηρετώντας μέσα από την τέχνη ένα βαθύτερο νόημα εξέλιξης όπου το θέατρο του παρόντος θέλει να βιώνει και να εξυπηρετεί.
Κόστος εκάστου σεμιναρίου: 15 ευρώ
Οι εγγραφές για τον πρώτο κύκλο θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Εγγραφές στη βίλλα Κούνδουρου 10.00- 13.00 εργάσιμες ημέρες εκτός Πέμπτης.
Πληροφορίες κ. Μ. Άιραμ τηλ. 6944883942
Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ
Αμαλία Κωτσάκη

You may also like...