Θέατρο στην Στέγη Ωνάση στα πλαίσια του Youth Festival 2019

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
ONASSIS YOUTH FESTIVAL 2019

19 – 21 Απριλίου 2019 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
19.4 | 15:00-22:00 – 20.4 | 14:00-21:00 – 21.4 | 13:00-20:00

Μαθητές αφήνουν τη σχολική αίθουσα και ανεβαίνουν στη σκηνή. Τη «διδασκαλία» τους, αντί των καθηγητών, αναλαμβάνουν καλλιτέχνες. Ανήσυχοι έφηβοι εμπνέονται  από ανήσυχες πόλεις: Αθήνα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτό. Όχημα τους, το δικό τους φεστιβάλ, το ONASSIS YOUTH FESTIVAL, που έρχεται να ταρακουνήσει συθέμελα τη Στέγη.

«Και τώρα, έχω μία ιδέα» είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγο προτού εγκαταλείψει την εργασία του στο Μπουένος Άιρες, όπου δούλευε ως νυχτερινός τηλεφωνητής… Στη Στέγη, οι ιδέες βρίσκουν το σπίτι τους και οι έφηβοι το φεστιβάλ τους. Για τρεις ώρες την εβδομάδα, μέσα σε μια φρενίτιδα παραγωγής ιδεών, αυτοσχεδιασμών, ασκήσεων και εντατικών προβών με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι μαθητές δημιούργησαν το πιο αναζωογονητικό εφηβικό φεστιβάλ. Φέτος, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το τρίγωνο, Αλεξάνδρεια-Αθήνα-Βηρυτός, τρεις συναρπαστικές, ανήσυχες πόλεις με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία.
Μέσα από την επαφή με πραγματικές ιστορίες των κατοίκων, από απομνημονεύματα, ντοκουμέντα, ιστορικά τεκμήρια, λογοτεχνικά και θεατρικά έργα, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις, οι μαθητές επέλεξαν τα ερεθίσματα που τους συγκινούν και οι ιδέες τους έγιναν παραστάσεις που θα γεμίσουν τη Μικρή Σκηνή της Στέγης από 19 έως 21 Απριλίου. Γιατί οι μαθητές, με τις πρωτότυπες ιδέες τους, είναι οι μεγάλοι, υπέρλαμπροι πρωταγωνιστές του Onassis Youth Festival υπό την καθοδήγηση των: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη, Βάσια Ατταριάν & Μυρτώ Μακρίδη (Ομάδα Ντουθ), Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη (Ομάδα 4Frontal), Αγγέλικα Σταυροπούλου & Στέφανος Αχιλλέως (Ομάδα Cheek-Bones), Γιώργος Ζώης & Σάνια Στριμπάκου, Μάρθα Μπουζιούρη & Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνος Ντέλλας & Ανδρονίκη Μαραθάκη

Συντελεστές
Συντονισμός & Καλλιτεχνική επίβλεψη: Μυρτώ Λάβδα
Οργάνωση:  Ελεάννα Σεμιτέλου, Λεωνίδας Παναγόπουλος
Επιμέλεια σκηνικών: Ανδρέας Κασάπης
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Γοζαδίνου

Μυρτώ Λάβδα, Επικεφαλής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Η Στέγη, για ακόμα μία χρονιά, διοργανώνει μια γιορτή αφιερωμένη στους εφήβους. Πηγαίνει σε διαφορετικές γειτονιές της Αττικής, σε γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, και προσεγγίζει τους εφήβους για να φτιάξουν το δικό τους φεστιβάλ, το Onassis Youth Festival.
Είναι μια διαδικασία που, για τη φετινή σαιζόν, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώνεται σήμερα, εδώ, με θέμα μας την Αθήνα, τη Βηρυτό και την Αλεξάνδρεια. Αυτό το τρίπτυχο αποτελεί για τους εφήβους πηγή έμπνευσης και αφορμή για νέες αναζητήσεις. Οι μαθητές, οι σκηνοθέτες τους και οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολείων μπαίνουν σε διαδικασία έρευνας μέσα από βόλτες και διαδρομές στην πόλη τους, ψάχνουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, παίρνουν ερεθίσματα ο ένας από τον άλλον, γίνονται ομάδα και μας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή μέσα από διαφορετικά είδη τεχνών, όπως το θέατρο, τον χορό, τον κινηματογράφο κ.λπ.
101 έφηβοι από 7 σχολεία της Αττικής. Τι τους ενώνει; Πόσο καλά γνωρίζουν την πόλη στην οποία ζουν; Πώς φαντάζονται την Αλεξάνδρεια και τη Βηρυτό; Ένα νοητό ταξίδι σε αυτούς τους τόπους, στους ίδιους τους εαυτούς τους, πριν «βγουν» στη δική τους πόλη, πριν από την ενηλικίωση. Μια αναζήτηση της ταυτότητας, της γειτονιάς, ένα ορμητικό τρέξιμο και ένα ταξίδι προς αυτά που μας ενώνουν. Οι τρεις πόλεις ζωντανεύουν μέσα από τα μάτια των μαθητών, μπερδεύονται μεταξύ τους, αλλάζουν ονόματα, μυρωδιές, ιστορία και γίνονται δικές τους. Γιατί ίσως αυτό που τελικά κάνει ξεχωριστή την κάθε πόλη να είναι οι άνθρωποί της.

[ΜΩΣΑΪΚΟ]
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας, Ανδρονίκη Μαραθάκη
ΓΕΛ Μαραθώνα | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 20:00, Σάββατο 17:00 & Κυριακή 13:00

Ένα μεγάλο μωσαϊκό
Ένα μπλε μωσαϊκό
Γλυκό μωσαϊκό
Το μωσαϊκό του Μ. Αλεξάνδρου
Το μωσαϊκό της γιαγιάς μου
είναι πεντανόστιμο
[Αλεξάνδρεια]
Δεν ξέρω τι είναι το μωσαϊκό και ούτε πώς γράφεται ξέρω
Το μουσείο που επισκεφτήκαμε ήταν μωσαϊκό
Η γιαγιά μου έφτιαξε ένα μωσαϊκό
και το φάγαμε
[Βηρυτός]
Στην Αγ. Σοφία έχει μωσαϊκά
Πολυπολιτισμικότητα
Κάναμε ιστορία
[Αθήνα]

«Η αλήθεια βέβαια είναι πως διακηρύσσουμε τόσο λυσσαλέα τις διαφορές μας,ακριβώς επειδή είμαστε όλο και λιγότερο διαφορετικοί.
Γιατί παρ’ όλες τις συγκρούσεις μας, τις προαιώνιες εχθρότητές μας,κάθε μέρα που περνά αμβλύνει λίγο περισσότερο τις διαφορές μας,αυξάνει λίγο παραπάνω τις ομοιότητές μας.»

Amin Maalouf
[Φονικές ταυτότητες, μτφρ. Θεόφιλος Τραμπούλης, εκδόσεις Ωκεανίδα, 1999]

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας, Ανδρονίκη Μαραθάκη
Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Μελπομένη Μαλαμόγλου, Αφροδίτη Ρίκου, Χάιδω-Αναστασία Ρίζου (Διευθύντρια)

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Μάνος Γερακιανάκης, Χριστίνα Δίβαρη, Βασιλική Κακαβά, Μαρκέλλα Λιμνιού, Νικόλας Μάκαρης, Γιώργος Μπάρδης, Δανάη Μπίτσιου, Ντόρα Ντόι, Άννα-Μαρία Σαρρή, Θανάσης Τρισπιώτης, Ζωή Χροναίου, Κώστας Ψαρομάτης, Μιχάλης Ψαρομάτης

Summer Rain / Καλοκαιρινή βροχή
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη (Ομάδα Ντουθ)
41o Γυμνάσιο Αθηνών | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 16:00, Σάββατο 19:00 & Κυριακή 20:00

Τα ονόματα αλλάζουν, όταν αλλάζουμε πόλη. Τα όνειρα μπερδεύονται με την πραγματικότητα, όταν ονειρευόμαστε να ζήσουμε στη Νέα Υόρκη ή στο Τόκιο. Κανείς δεν έχει πάει στην Αλεξάνδρεια και κανείς δεν ξέρει αν η Αθήνα έχει άκρες. Πόλη μας είναι εκεί που το όνομα της γιαγιάς μας ακούγεται κανονικά και πόλη μας είναι εκεί που το όνομά της ακούγεται λάθος. Θα θέλαμε να ρίξει μια καλοκαιρινή βροχή από νερό και όχι από σφαίρες. Θα θέλαμε να πάμε στη Βηρυτό, επειδή κάποτε την είπαν «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» και το Παρίσι είναι πιο μυθικό απ’ την Ατλαντίδα. Ο Κήπος της Εδέμ είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου.
Μια θεϊκή φωνή κάνει ερωτήσεις σε 14 παιδιά που έχουν μπερδέψει τις πόλεις με τις χώρες, την Ιθάκη με την Αλεξάνδρεια, τον Καβάφη με τον Οδυσσέα.
Χαμένα ανάμεσα στις προγονικές τους πόλεις, σε σύνορα και στην Αθήνα που τους ανήκει.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Κατερίνα Καρβούνη, Χαρίκλεια Σταθοπούλου, Αριστέα Ζαφειροπούλου

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Γιονίλντα Λίλο, Πηγή Ματζούκα, Μαρσέλα Μέτσια, Ιωάννα Μήτσου, Βαλεντίνα Μισίκεβιτς, Ιωάννα Μιχαήλοβα, Άντζελα Μπουντεϊάνου, Άννα-Μαρία Πόποβιτς, Ντάνιελ Σεμενίνα, Μάρθα Σοφιανοπούλου, Ιωσήφ Σκούριαλης, Φραντσέσκο Τσέτσο, Rashid Auzadeh, Amen Jeubern

Ακούγεται η φωνή του Δημήτρη Τάσαινα.
Ευχαριστούμε θερμά την Έλενα Γεροδήμου και τον Δημήτρη Τάσαινα για τη βοήθειά τους και την Ηλιάνα Πασπαλά για τη μετάφραση του κειμένου στα αγγλικά.

Στην παράσταση ακούγονται τα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη «Η Πόλις» και «Ιθάκη».

True Stories
Σύλληψη: Γιώργος Ζώης, Σάνια Στριμπάκου
50ό Γενικό Λύκειο Αθηνών | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 22:00, Σάββατο 16:00 & Κυριακή 19:00

Ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φανταστική πόλη που θυμίζει κάτι από Αθήνα, Βηρυτό και Αλεξάνδρεια.
Το True Stories είναι μια αυτοσχεδιαστική παράσταση, της οποίας τα κείμενα, τα βίντεο και οι δράσεις έχουν προκύψει αποκλειστικά από τους έφηβους μαθητές. Είναι μια παράσταση που ξεκινάει από τις προσωπικότητες των εφήβων και καταλήγει στην ανάγκη για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς τους μέσα στο σύγχρονο, πολυεθνικό περιβάλλον. Η παράσταση ζυμώθηκε από τις δημιουργικές τους ιδέες και πήρε την αφήγηση που οι ίδιοι οι έφηβοι ήθελαν να δώσουν.

Σύλληψη: Γιώργος Ζώης, Σάνια Στριμπάκου, 11 έφηβοι μαθητές και μαθήτριες
Κινηματογραφική επιμέλεια: Γιώργος Ζώης
Χορογραφία: Σάνια Στριμπάκου
Υπεύθυνος Καθηγητής: Απόστολος Τσάπος
Βίντεο: Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις κάμερες των κινητών τους
Μοντάζ: Ελισσάβετ Πιρούνια
Ηχητικό μέρος: Κώστας Γιαξόγλου

Συνδημιούργησαν και συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Ραφαέλα Βέλλιου, Όλγα Γαλάνη, Γρηγόρης Κανακάρης, Κωνσταντίνος Καραγιαννάκης,
Νίκη Λαδιά, Κατερίνα Πανοπούλου, Ρωμαίο Παππά, Αγάπη Περδετζόγλου, Αριστείδης Ραμιώτης, Έλενα Τσίχλα, Μαρία Χαραλαμποπούλου

Λίγα τετραγωνικά
Διδασκαλία, Δραματουργία & Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος, Αναστασία Γιαννάκη
2o και 1o ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 21:00, Σάββατο 20:00 & Κυριακή 15:00

Ο έφηβος μαθητής Λυκείου. Λίγο ΠΡΙΝ τελειώσει το μάθημα. Λίγο ΠΡΙΝ βγει από την πόρτα του σχολείου. Λίγο ΠΡΙΝ τη μετάβαση στην ανώτερη εκπαίδευση. ΠΡΙΝ τη ζωή μόνος του. ΠΡΙΝ την ενηλικίωση. ΠΡΙΝ γίνει πολίτης. Ο έφηβος ΠΡΙΝ την πόλη.
Αυτή την αιώρηση, αυτή τη στιγμή ΠΡΙΝ το μεγάλο βήμα προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε στην παράσταση. Αυτή τη στιγμή αγωνίας, όσο ο έφηβος (προ)ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στη ζωή.
Μια αναμέτρηση με τον εαυτό του, μια χαρτογράφηση της πορείας του έως εδώ, αλλά και μια κατάρτιση ενός «αρχιτεκτονικού» σχεδίου για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.
Όσο –παράλληλα– διαρκεί μία σχολική ώρα.
Άλλωστε, ενώ το σώμα του περιορίζεται σε λίγα τετραγωνικά, το μυαλό του ήδη διανύει τεράστιες αποστάσεις…
Προσωπικά κείμενα των μαθητών και αποσπάσματα από την ελληνική λογοτεχνία αρθρώνουν αυτή τη δαιδαλώδη διαδρομή, αυτό το ορμητικό τρέξιμο του εφήβου στα «λίγα τετραγωνικά»: της τάξης του, της γειτονιάς του, του δήμου του, της ζωής του έως τώρα.

Διδασκαλία, Δραματουργία & Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος, Αναστασία Γιαννάκη
Βίντεο: Αναστασία Γιαννάκη
Κατασκευή μασκών: Αγγελική Βάλβη
Υπεύθυνοι Καθηγητές και Καθηγήτριες: Παναγιώτα Μαριολοπούλου (2ο ΕΠΑΛ), Καλλιόπη Ζερμπίνη (2ο ΕΠΑΛ), Κώστας Πετρίδης (Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ)

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Ραφαέλλα Αϊβάζη, Ελισσάβετ Αποστόλου, Ελεάνα Γιώτη, Απόστολος Γουδέος, Φωτεινή Μελίνα Δρακάκη, Βασιλική Δροσοπούλου, Μαρούλα Καπόλα, Κωνσταντίνα Κοτσυφάκη, Κλέα Μούτσα, Σωτήρης Παπαδάκης, Σοφία Παυλίδου, Αγγελική Πλαβούκου, Ραμαντάν Σελαμάι, Αλίκη Φιλιππάκου, Άρτεμις Φιλιππάκου

Τα αποσπάσματα του έργου «Πεισίστρατος» χρησιμοποιήθηκαν από τους μαθητές κατόπιν της ευγενικής δωρεάν παραχώρησης των Εκδόσεων Πατάκη και του Θανάση Χειμωνά.

Το έργο του Γιώργου Χειμωνά, «Πεισίστρατος», περιλαμβάνεται στον τόμο με τίτλο «Άπαντα τα Πεζά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μύθοι εν Αθήναις
Σκηνοθεσία & Δραματουργική επεξεργασία: Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη (Ομάδα 4Frontal)
1o Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 19:00, Σάββατο 14:00 & Κυριακή 14:00

Μια βόλτα στην Αθήνα των μύθων και των θρύλων. Με αφετηρία δρόμους, πλατείες και κτίρια που προσπερνάμε καθημερινά, θα αφηγηθούμε ιστορίες που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και συνεχίζουν να την στοιχειώνουν μέχρι σήμερα. Ιστορίες και πρόσωπα που χάνονται στον χρόνο και κατάφεραν να γίνουν αστικοί μύθοι. Ένα μικρό ταξίδι, με χιούμορ και φαντασία, στην πόλη που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει.

Σκηνοθεσία & Δραματουργική επεξεργασία: Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη (Ομάδα 4Frontal)
Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης [blæc cinematography]
Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Αγλαΐα Ρούσση, Άννα Μπονάτσου

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Μαρία Βασιλείου, Στέλιος Ζουγανέλης, Λυδία Κρητικού, Εγνάτιο Κώτση, Κωνσταντίνος Μπούρας, Κορίνα Μπουτσικάρη, Μιχαηλία Νόρα, Κλαίρη Ντάνι, Ελένη Νταραγιάννη, Μαρία Ντόγανου, Γιώτα Παλιόγλου, Μαρία Παπαγιάννη, Αντιγόνη Παππά, Γιάννης Πολυχρονάκης, Γιακούμπ Σαρβάρ, Νίκη Σέργη, Λυδία Σουλούτα, Ταξιάρχης Στεργίου
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, Ερίνα Χότζα

Όνειρο ³
Σκηνοθεσία: Αγγέλικα Σταυροπούλου, Στέφανος Αχιλλέως (Ομάδα Cheek-Bones)
3o Λύκειο Αιγάλεω | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 17:00, Σάββατο 21:00 & Κυριακή 18:00

Τι κάνει μια πόλη ξεχωριστή; Οι άνθρωποί της. Η ιστορία της. Ο έρωτας. Τρεις διαφορετικές ιστορίες από ανθρώπους της ίδιας οικογένειας, σε τρεις διαφορετικές εποχές. Ο ρομαντισμός του ’60 μπλέκεται με την εξωστρέφεια του ’80 και την κυνικότητα του σήμερα, σε τρεις ιστορίες έρωτα που ενώνουν την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια. Μια βόλτα στους δρόμους των δύο πόλεων με προορισμό θερινά σινεμά, μπαρ, πάρτυ, πισίνες και, κυρίως, τις ταράτσες που τα φιλοξενούν. Στις ταράτσες, εκεί όπου ενώνονται οι δύο κόσμοι, όπου μπορείς να κατεβάσεις τον ουρανό στη γη και να ανεβάσεις τη γη στον ουρανό, οι ήρωες ζουν το δικό τους «όνειρο».

Σκηνοθεσία: Αγγέλικα Σταυροπούλου, Στέφανος Αχιλλέως (Ομάδα Cheek-Bones)
Κείμενο: Στέφανος Αχιλλέως, Αγγέλικα Σταυροπούλου (βασισμένο σε κείμενα και ιδέες της ομάδας)
Βίντεο: Γεωργία Λιάλιαρη
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Γεωργία Λιάλιαρη

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Ραφαήλ Ευθύμιος Αγγελής, Ιωάννης Αλεξίου, Ελένη Αυγουστή, Μαρία Βενετούλια, Βασιλική Βραχάτη, Ιωσήφ Γαβριελάτος, Δήμητρα Ζαρρή, Οδυσσέας Κουρουβακάλης, Αρμαλίντα Μούτσα, Ελευθερία Μπεζαντάκου, Έρικα Ντεμιράι, Παναγιώτης Νυκταράκης, Φωτεινή Παπακωστοπούλου, Γεώργιος Πολύμερος, Βαγγέλης Χαμπιλίδης, Ιωάννης Xριστοδούλου

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται οι μουσικές ηχογραφήσεις «Soundscape Recordings .Λεωφόρος Συγγρού ηχοτόπιο» και “.Beirut city scapes” του Μανόλη Μανουσάκη, ενώ προβάλλονται σκηνές από την ταινία “Breakfast at Tiffany’s” (1961).

Πράσινη γραμμή
Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου
1ο Γυμνάσιο Πειραιά | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή 15:00, Σάββατο 15:00 & Κυριακή 16:00

Πόσο πραγματικά δίπλα μας είναι η Αθήνα; Και πόσο μακριά η εξωτική Αλεξάνδρεια; Ο Καβάφης, τελικά, σε ποιον ανήκει; Πόλεμος πού γίνεται; Στη Βηρυτό ή κάπου παραδίπλα; Μπορεί στ’ αλήθεια το θέατρο να τον κάνει να σωπάσει; Πού συναντιούνται τα όνειρα ενός δεκατετράχρονου σ’ έναν προσφυγικό καταυλισμό με τα δικά μας, σε μια γειτονιά του Πειραιά; Κι εμείς, ποιοι και πού θα είμαστε σε δέκα χρόνια από τώρα;
Στη σκηνή, μια πράσινη γραμμή. Και τριάντα ένα παιδιά.
Γελάνε, τσακώνονται, χορεύουν, τραγουδάνε, βγάζουν γλώσσα στην Ιστορία. Ξεδιπλώνουν αληθινές ιστορίες, φανταστικές ιστορίες, βουτάνε μέσα τους, μεταμορφώνονται.
Ταξίδι. Σ’ αυτά που μας ενώνουν.
Ο προορισμός, μόνο η αφορμή.

Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Γιούλη Σκοτιδάκη

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
Μαρία Αγά, Νίκη Αλιμπέρτη, Πέτρος Αμπούντ, Φωτεινή Βερυκάκη, Γιώργος Γεωργόπουλος, Θάνος Δανιήλ, Μαρίνα Ζερβού, Ευαγγελία Θεοδωράκα, Κριστιάνα Καμπούτση, Έλλη Κάντζου, Ειρήνη Καπαρελιώτη, Άννα Κάππα, Χριστίνα Κάππα, Νίκος Καράβολος, Ελπίδα Καραγιάννη,
Αλέξανδρος Καρδούλιας, Ορέστης Κοκορίκος, Ηλίας Κωστούρος, Πάνος Λαγάνης, Νικολέτα Λαμπρινάκη, Μαριζέτα Λόη, Ντάνια Ντακάκ, Δήμητρα Πανταζή, Αλεξάνδρα Περράκη, Γιάννης Σαμαρτζής, Γιάννης Σαρρής, Σταύρος Σιαΐνης, Σωτήρης Σχινάς, Μαρία Τεμπέλη, Ανθή Χατζοπούλου, Τζόι Χιλάι

Μέρος της παράστασης είναι εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Η Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, που έχει εκδοθεί στα ελληνικά στη συλλογή έργων του με τίτλο «Το Αγρίμι, Η Αντιγόνη, Πρόσκληση στον Πύργο» (Εκδόσεις Γκόνη, Αθήνα 1962).
Στην παράσταση ακούγεται το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη «Η Πόλις».

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
19 – 21 Απριλίου 2019
Μικρή Σκηνή

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν, με δελτία εισόδου, τα οποία διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 19 Απριλίου
15:00 | 1ο Γυμνάσιο Πειραιά
16:00 | 41o Γυμνάσιο Αθηνών
17:00 | 3o Λύκειο Αιγάλεω
18:00-19:00 | Διάλειμμα
19:00 | 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
20:00 | ΓΕΛ Μαραθώνα
21:00 | 2ο και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
22:00 | 50ό Γενικό Λύκειο Αθήνας

Σάββατο 20 Απριλίου
14:00 | 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
15:00 | 1ο Γυμνάσιο Πειραιά
16:00 | 50ό Γενικό Λύκειο Αθήνας
17:00 | ΓΕΛ Μαραθώνα
18:00-19:00 | Διάλειμμα
19:00 | 41o Γυμνάσιο Αθηνών
20:00 | 2ο και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
21:00 | 3o Λύκειο Αιγάλεω

Κυριακή 21 Απριλίου
13:00 | ΓΕΛ Μαραθώνα
14:00 | 1ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
15:00 | 2ο και 1ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας
16:00 | 1ο Γυμνάσιο Πειραιά
17:00–18:00 | Διάλειμμα
18:00 | 3o Λύκειο Αιγάλεω
19:00 | 50ό Γενικό Λύκειο Αθήνας
20:00 | 41o Γυμνάσιο Αθηνών

https://www.onassis.org/el/whats-on/onassis-youth-fest-2019

You may also like...