Θέατρο Απόλλων -Εκδηλώσεις

Παρασκευή 17 Μαρτίου έως Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Lewis Carroll

Πρόκειται για το γνωστό κλασικό παραμύθι του Βρετανού Λούις Κάρολ που μας βάζει στον φανταστικό κόσμο και στις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης.

Το μικρό παιδί θα ταξιδέψει μέσα από το όνειρο σε μια φανταστική χώρα, όπου θα συναντήσει ήρωες μακριά από κάθε λογική και θα περιπλανηθεί, μέχρι τελικά να επιστρέψει και πάλι στην απλή καθημερινότητα του σπιτιού της.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
5€ γενική είσοδος

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 19:00
Σάββατο 18 Μαρτίου στις 19:00
Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12:00
Δευτέρα 20 Μαρτίου (πρωινές παραστάσεις για σχολεία)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
Ταμεία θεάτρου Απόλλων

Τρίτη 21 Μαρτίου και Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
Στην απέναντι όχθη…

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.
Μια γυναίκα πρόσφυγας απ’ τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη…στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο – που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει – τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα.
Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης:
Έρευνα/Δραματουργία: Αγγελική Κοντού – Mίνα Χειμώνα
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού
Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος
Κινησιολογική επιμέλεια: Eλβίρα Μπαρτζώκα
Κοστούμια: Βεστιάριο Frame up
Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού
Μουσικοί επί σκηνής: Απόστολος Μάρης, Δημήτρης Μαραγκός
Παραστάσεις: 21 και 22 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος:10 ευρώ
Εισιτήρια : www.ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου

You may also like...