Θάνος Μικρούτσικος «Πώς η Ιστορία γίνεται σιωπή»

mikroutsikos_memoryΠαρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
«Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες που, και τότε και τώρα, μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. […] Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν».
Με αυτά τα λόγια δίνει ο Θάνος Μικρούτσικος το στίγμα της μουσικής παράστασης με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» στον Κήπο του Μεγάρου, το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τη δραματική, λυρική και ταυτόχρονα επική Αφροδίτη Μάνου και τη γεμάτη πάθος και ακρίβεια ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο. Στην ηχοληψία ο Γιώργος Κορρές και ο Νίκος Παππάς.
Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια «Ο Ντικ», «Ρόζα», «Άννα, μην κλαις», «Kuro Siwo», «Σταυρός του Νότου», «Θεσσαλονίκη», «Επέστρεφε», «Το τραγούδι του Χριστού» αλλά και το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη… και πολλά άλλα που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν…
Διάρκεια: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)
Προπώληση εισιτηρίων: 10 €
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 €

You may also like...