Η streaming πλατφόρμα του Goethe-Institut

GOETHE ON DEMAND

Στην πλατφόρμα streaming “Goethe on Demand“ του Goethe-Institut προσφέρονται κινηματογραφικές ταινίες και αφιερώματα που διατίθενται δωρεάν για το κοινό.

 Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους με υπότιτλους (μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, μεταξύ άλλων).

Κατόπιν εγγραφής στην πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι/ες αποκτούν πρόσβαση στις ταινίες και μπορούν να τις παρακολουθήσουν από όπου και αν βρίσκονται – μέσω online streaming και χωρίς χρέωση.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Πληκτρολογήστε goethe-on-demand.de .

2. Επιλέξτε τη γλώσσα (γερμανικά/αγγλικά) επάνω δεξιά.
3. Στο «Login» συνδεθείτε με τη διεύθυνση e-mail σας και τον κωδικό σας.
4. Αναζητήστε στο μενού την ταινία που θέλετε να δείτε.
5. Κάντε κλικ στο «Προβολή ταινίας».
6. Για να δείτε την ταινία, αποδεχτείτε τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δανεισμός ταινίας».
7. Στο σύμβολο CC, κάτω αριστερά, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα των υποτίτλων

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Happy Birthday

Το 2022 πολλοί κινηματογραφικοί δημιουργοί θα γιορτάσουν «στρογγυλά» γενέθλια. Τα 80ά γενέθλια του Βέρνερ Χέρτσογκ θα βρουν σίγουρα τη δέουσα απήχηση στα ΜΜΕ. Εμείς, ωστόσο, θέλουμε να γιορτάσουμε και άλλους δημιουργούς πέρα από τα μεγάλα ονόματα – νέους και ηλικιωμένους, που εργάζονται μπροστά και πίσω από την κάμερα. Και πώς θα τα γιορτάζαμε καλύτερα αν όχι με μια ταινία από το έργο τους; Στο νέο ημερολόγιο γενεθλίων μας κάθε μήνα θα τιμούμε έναν εορτάζοντα ή μία εορτάζουσα (κινηματογραφιστές/-ίστριες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, οπερατέρ, μοντέρ/μοντέζ) που θα έχουμε επιλέξει, με την αντίστοιχη πρόταση ταινίας. Για έναν μήνα μία από τις ταινίες τους θα είναι διαθέσιμη μέσω του Goethe on Demand.

Σπάζοντας τα ταμπού

Στην 75η επέτειο της DEFA, θα παρουσιάσουμε πέντε ταινίες κινηματογραφιστών/-ιστριών από τη ΛΔΓ. Οι ταινίες αυτές έχουν ως θέμα τους κοινωνικά προβλήματα όπως την έλλειψη στέγης, την ανεργία, την εγκληματικότητα και την ασύμφωνη με την επίσημη γραμμή νεανική και μουσική κουλτούρα. Ως ιδιαίτερα ιστορικά ντοκουμέντα, οι επιλεγμένες ταινίες προσφέρουν μια ματιά κοινωνικής κριτικής στη ζωή της ΛΔΓ.

 

 

 

 

You may also like...