Η 8η ΗΜΕΡΑ μια παράσταση που φιλοξενείται αποκλειστικά σε σπίτια

DSC_8584…Δεν ήταν καθόλου νόμιμο αυτό που είχε κάνει ο πατέρας μου. Όμως η καρδιά του ανθρώπου ποτέ δεν έμαθε να διαβάζει. Η καρδιά είναι πάντα αναλφάβητη. Κι αν δεν ξέρει κανείς να διαβάζει τα γράμματα του νόμου, είναι σαν να μην υφίσταται γι αυτόν…Virgil Georghiou.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :
Ένας ιερέας σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας, ενταφιάζει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος, εν καιρώ πολέμου. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει συνέπειες και θα θέσει μεγάλα ερωτήματα. Ο Virgil Georghiou, αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα- πατέρα του, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με την ηθική του ελέους.
Πληροφορίες για την παράσταση :
“Υπάρχει έξοδος / ένας άγνωστος που χτυπά την πόρτα σου.” Αυτό το δίστιχο του ποιητή János Pilinszky, είναι ο λόγος που η παράσταση “ Η 8η ΗΜΕΡΑ” θα παιχτεί και θα περιπλανηθεί αποκλειστικά σε σπίτια. Η παράσταση δεν αποτελεί ένα ακόμα “ θέατρο κατ οίκον ”. Έχει συγκεκριμένο λόγο και ανάγκη να φιλοξενηθεί στον προσωπικό χώρο του καθενός. Ο θεατής λοιπόν θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μία παράσταση, αλλά και να φιλοξενηθεί. Θα μπορεί δηλαδή να προσκαλέσει την παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού του ή να φιλοξενηθεί ως άγνωστος θεατής στο σαλόνι κάποιου άλλου σπιτιού. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές. Για παράδειγμα, ένα σαλόνι που χωράει δέκα θεατές, οι έξι θα είναι καλεσμένοι του οικοδεσπότη και οι τέσσερις θα είναι οι άγνωστοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των παραστάσεων, όπως και για την περιοχή που θα παίζεται η παράσταση από την σελίδα στο facebook και το διαδικτυακό ημερολόγιο που έχει αναρτηθεί.
κείμενο: Virgil Georghiou
απόδοση – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
βοηθός σκηνοθέτη: Άννα – Μαρία Πασχάλη
εικονογραφία: Άντα Μπαραχάνου
φωτογραφίες: Μιχάλης Ραφαήλ
ηθοποιοί: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας
πληροφορίες / κρατήσεις: 6955560403 & 6936170193
διάρκεια: 80′
e-mail: imera8h@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/H8hHMERA/

You may also like...