Η τρελή χαρά στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ

29-31|08, 21.00 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ Η τρελή χαρά Σκηνοθεσία: Paolo Virzi Σενάριο: Francesca Archibugi, Paolo Virzi Παίζουν: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti Χώρα: Ιταλία, Γαλλία ΑΚΑ: La Pazza Gioia Διάρκεια: 116 λεπτά Έτος: 2016 Σύνοψη: Η Μπεατρίς είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου. Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική. Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι αφηγείται την ιστορία της απρόβλεπτης και συγκινητικής φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο γυναίκες, καθώς εγκαταλείπουν το ψυχιατρικό ίδρυμα, σε αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας.

Για την ταινία: Μετά το Ανθρώπινο Κεφάλαιο, ο σκηνοθέτης Πάολο Βίρτζι συνεργάζεται ξανά με τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, σε αυτή τη βαθιά ανθρώπινη ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερων των Σκηνοθετών, του Φεστιβάλ Καννών 2016. Η κωμωδία και το δράμα συνυπάρχουν αρμονικά, καθώς η ιστορία των δύο γυναικών εξελίσσεται με χιούμορ και τρυφερότητα.

Βραβεία / Συμμετοχές:
•Επίσημη Συμμετοχή Δεκαπενθήμερων των Σκηνοθετών, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2016
•Επίσημη Επιλογή, Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016
•Επίσημη πρεμιέρα αφιερώματος Italian Film Days, 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
•Βραβείο Κοινού (Δεύτερη Θέση), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βαρσοβίας 2016

Διεθνής Τύπος:
•«Ίσως δεν υπάρχει καλύτερος συγγραφέας διαλόγων, στην Ιταλία σήμερα, από τον Βίρτζι» , Variety
•«Μια γλυκόπικρη κωμωδία που το κοινό θα λατρέψει», Screen Daily
•«Ο ρόλος της Τεντέσκι αφενός της ταιριάζει γάντι και αφετέρου αποκαλύπτει τι είναι αυτό που την κάνει τόσο συναρπαστική ηθοποιό», The Hollywood Reporter

Γενική είσοδος : 5 €
Ελεύθερη είσοδος : Άνεργοι (με κάρτα ανεργίας) ΑΜΕΑ Πολύτεκνοι (με επίδειξη κάρτας) Ενήλικες άνω των 65 ετών

You may also like...