Η τελετή λήξης του 5oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης στο Μέγαρο

Η τελετή λήξης του 5oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης στο Μέγαρο

 

 

 

Η μεγάλη γιορτή της ποίησης

 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου | 20:00

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος |  Είσοδος ελεύθερη

 

Διοργάνωση | Κύκλος Ποιητών–ΜΜΑ

 

Με την υποστήριξη

του Δήμου Αθηναίων

 

Υπό την αιγίδα

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και το Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ «Αναλόγιο» ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής της ποίησης, με μια βραδιά λόγου και μουσικής, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης διοργανώνεται από το Μέγαρο και από τον Κύκλο Ποιητών με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Η είσοδος στην τελετή λήξης του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης είναι ελεύθερη.

 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 70 ποιητές από 16 χώρες. Πρόκειται για ένα σημαντικό λογοτεχνικό γεγονός, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στα χρόνια της κρίσης και φιλοδοξεί να καταστήσει την Αθήνα ευρωπαϊκό κέντρο λογοτεχνίας και δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για τους λάτρεις της ποίησης.

Το Θεατρικό Φεστιβάλ «Αναλόγιο» δίνει έμφαση στη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και αποσκοπεί στην ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας, του θεατρικού λόγου, της θεατρικής γραφής και της νεότερης πολιτιστικής δημιουργίας. Το «Αναλόγιο 2019» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλόπουλουμε τη συνεργασία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ καθώς και των Πρεσβειών της Ελβετίας, του Ιράν, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας.

Συντελεστές

Συντονιστές | Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Ποίηση | Ζέφη Δαράκη, Δημήτρης Ελευθεράκης, Κώστας Καναβούρης, Θεώνη Κοτίνη, Χουάν Κάρλος Μέστρε, Μάριους Μπουρόκας, Νατζουάν Νταρουίς, Ειρήνη Ρηνιώτη, Αλίσια Ε. Στόλινγκς, Τζον Τριπουλάς, Γκαμπριέλ Τσάβες Κασασόλα, Θωμάς Τσαλαπάτης

Κείμενα αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου | Μιχαέλα Αντωνίου, Γκέερτ Βερμέιρε, Ούρσουλα Βέρντενμπεργκ, Ναταλία Κατσού, Λένερσον Πολονίνι, Αλέξης Σταμάτης, Νίτσα Τένενμπλατ

Αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο πρωτότυπο και στα Νέα Ελληνικά παρουσιάζουν η Λαρίσα Βέργου και η Χάρις Συμεωνίδου.

 

Συμμετέχουν η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός που θα ερμηνεύσουν διασκευές για φλάουτο και πιάνο αποσπασμάτων από γνωστά έργα των Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και Αράμ Χατσατουριάν καθώς και τη σύνθεση Façades του Φίλιπ Γκλας.

You may also like...