Η ταινία Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (1949) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εγκλήματα που αφήνουν πίσω τους μεγάλα αινίγματα. Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν, από συνηθισμένους ανθρώπους ή να διαλευκανθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Το Park Your Cinema του φετινού Σεπτέμβριου παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τέσσερις κλασικές κι αγαπημένες ταινίες με εξαιρετικά μυστηριώδεις πλοκές. Η λογική του whodunnit (ποιος το έκανε;) γεμίζει τη μεγάλη οθόνη και ο θεατής καλείται να προλάβει ακόμη και τους κινηματογραφικούς ήρωες στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου που πάντοτε ελπίζει να διαφύγει τη σύλληψη. Ένας συναρπαστικός μήνας που κάθε Παρασκευή βράδυ στην Αγορά, σας προσκαλεί να λύσετε κι από ένα μυστήριο!

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

Αμερικανός συγγραφέας καταφθάνει στη μεταπολεμική Βιέννη σε αναζήτηση παιδικού φίλου που του είχε προτείνει δουλειά εκεί. Θα τον βρει… στην κηδεία του, και η παραμονή του στην πόλη θα έχει πια σκοπό να αναζητηθούν τα μυστηριώδη αίτια του θανάτου του. Η ατμόσφαιρα του φιλμ νουάρ συναντά ιδανικά το πένθιμο μαυρόασπρο (Όσκαρ φωτογραφίας) της αυστριακής πρωτεύουσας που ούτε και τη νύχτα μπορεί να κρύψει τα σημάδια από το πέρασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Υποδειγματικό σενάριο από τον Graham Greene και στοιχειωτικό το μουσικό θέμα του Anton Karas.

Σκηνοθεσία: Carol Reed

ΑΓΟΡΑ


Παρασκευή 14/09 | 21:00

Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

You may also like...