Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

afisaΣτις 10 Ιουνίου, η ΣΟΔΘ (Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης), ένας από τους πιο ενεργούς φορείς στα δρώμενα της Θεσσαλονίκης και η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεργάζονται για πρώτη φορά, θέτοντας τις βάσεις μιας αμφίδρομης μουσικής σχέσης.
Στη δεύτερη επίσημη συναυλία της Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου, 40 επίλεκτα μέλη της συμπράττουν σε έργα Haydn, Beethoven και Brahms στο πλευρό των μουσικών της ΣΟΔΘ. Οι Γεωργία Λαζαρίδου, Ελεονώρα Αποστολίδη και Ksenia Dubrovskaya, τρεις ταλαντούχες νέες σολίστ συναντούν τις δυο ορχήστρες, υπό τη μουσική διεύθυνση του Dariusz Mikulski, ενός καταξιωμένου πολωνού μαέστρου κι ερμηνευτή του γαλλικού κόρνου.
Η σύμπραξη αυτή στοχεύει στον πολλαπλασιασμό του φιλότεχνου κοινού της πόλης και στην προώθηση της ορχηστρικής τέχνης σε νέους και νέες, των οποίων η σχέση με την κλασική μουσική δεν είναι δεδομένη. Παράλληλα, οι καταξιωμένοι μουσικοί της ΣΟΔΘ καλούνται να υποστηρίξουν την καλλιτεχνική εξέλιξη και να χτίσoυν μια σχέση δημιουργικής συνεργασίας με τα μέλη της MOYSA.
Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
Aίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Μ2
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr

You may also like...