“Η Σκιά του Ταξιδευτή” (Εκδόσεις Οδός Πανός)

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiΊδρυμα Ευθαλίας και Σταύρου Καλφιώτη Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. το “Ίδρυμα Ευθαλίας και Σταύρου Καλφιώτη” θα απονείμει τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Κώστα Καλδάρα, για το βιβλίο του “Η Σκιά του Ταξιδευτή”  (Εκδόσεις Οδός Πανός) Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα τουΜορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Ν. Ψυχικού, στην οδό 25ης Μαρτίου 19. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο συγγραφέας και επίτιμοι καλεσμένοι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2811643 Είσοδος Ελεύθερη “Η Σκιά του Ταξιδευτή” είναι η πρώτη συγγραφική παρουσία του συνθέτη Κώστα Καλδάρα και αναφέρεται στο ταξίδι του στις πόλεις της Ευρώπης και της Β. Αφρικής. Είναι ένα οδοιπορικό αυτογνωσίας και ανάμεικτων συναισθημάτων, που περιγράφονται με σαρκασμό και χιούμορ. Είναι η σύντομη ζωή του ταξιδευτή που αφήνει την σκιά του στα πλακόστρωτα των πόλεων, με αντάλλαγμα εμπειρίες, εικόνες, χρώματα, γεύσεις, ζωή. Για 10.000 μοναχικά χιλιόμετρα στους δρόμους και με 7 καράβια, ταξιδεύει ο έρωτας κι ερωτεύεται το ταξίδι. Σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας: “Κάθε αναχώρηση, κάθε ταξίδι, είναι και μια απαγωγή του εαυτού μας. Κυνηγημένοι από την αστυνομία της συνήθειας, απαιτούμε τα λύτρα, σε μικρά χαρτονομίσματα ευτυχίας. Σημείο παράδοσης, κάποια άγνωστη διεύθυνση, στο μέλλον”.
_____________________________________________________________________

Ο Κώστας Καλδάρας γεννήθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο αιώνα. Μεγάλωσε στην Κυψέλη και στην Ν. Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας του ο Απόστολος, ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού και η μητέρα μου η Σταυρούλα η αρχηγός του σπιτιού.
Άφησε τις σπουδές του ως χημικός μηχανικός, για να ασχοληθεί με την ζωγραφική, την μουσική, τον στίχο, το ραδιόφωνο και κάποιες καταλήψεις του Πολυτεχνείου.

Τα πρώτα χρόνια, δούλεψε σαν σκιτσογράφος, αγιογράφος και ταμίας στον ιππόδρομο.
Κάπου στα τέλη του ’80 (1987-88), ήρθε σε επαφή με την δισκογραφία. Στην αρχή με την βοήθεια και την συμπαράσταση του Μάνου Χατζιδάκι, ηχογραφήθηκε στον Σείριο το πρώτο του τραγούδι η «Εκτέλεση» κι ακολούθησε μια σημαντική δισκογραφία: Το 1988 «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Μουσική Κ. Καλδάρας. Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Μανίνα Ζουμπουλάκη Κ. Καλδάρας. Τραγούδι : Γ. Νταλάρας, Δ. Γαλάνη, Μ. Φωτίου, Κ. Χατζημιχάλης.
Το 1991: «ΓΕΙΑ ΣΑΣ…ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;» Μουσική Κ. Καλδάρας Στίχοι: Γ. Κρητικός , Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Ελένη Βιτάλη, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλης Λέκκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Το 1992: «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» Μουσική – Στίχοι Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Ελένη Τσαλιγοπούλου Το 1997: «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» Μουσική – Στίχοι Κ. Καλ.. Μιχάλης Παπαζήσης, Μελίνα Κανά
Το 1999: «ΠΕΣ ΜΟΥ ΨΥΧΗ» Μουσική Κ. Καλδάρας Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης, Χριστίνα Πούλου, Κ. Καλδάρας. Τραγούδι: Μόρφω Τσαϊρέλη.
Το 2000: « ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» Μουσική Κ. Καλδάρας. Στίχοι: Χριστίνα Πούλου, Κ. Καλδάρας, Λιζέτα Καλημέρη. Τραγούδι Ειρήνη Χαρίδου.
Επίσης είχε συμμετοχές σε συλλογικές δισκογραφικές εκδόσεις όπως «Το ελληνικό πρόσωπο του Γ. Νταλάρα» από τον Σείριο του Μ Χατζιδάκι κά.
Καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου και των παραστάσεων «Αφιέρωμα στον Απόστολο» με την Ε. Τσαλιγοπούλου, Α. Καρακότα, Μ. Παπαζήση κ.α.

You may also like...