“Η ρομφαία της αυγής” έκθεση χαρακτικής IANOS

ppppppppppppppppppppppppppppppppppIANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΘΗΣ “Η ρομφαία της αυγής” Ατομική έκθεση χαρακτικής στην IANOS Αίθουσα Τέχνης Εγκαίνια: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30 Διάρκεια: έως τις 17 Μαρτίου Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει τον εξαιρετικό νέο ζωγράφο και χαράκτη Φώτη Βάρθη στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Η ρομφαία της αυγής”, με χαρακτικά έργα και το αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο Η Ρομφαία της Αυγής. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου.  Την ημέρα τον εγκαινίων, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της έκθεσης με ομιλητές τον καθηγητή του Α’ εργαστηρίου χαρακτικής ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή, την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού και τον δημιουργό Φώτη Βάρθη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία Αγ. Αλεξάνδρου. Ο Φώτης Βάρθης στην πρώτη αυτή έκθεση παρουσιάζει ένα σώμα χαρακτικής δουλειάς με έμφαση στην χάραξη σε ξύλο, καθώς και το πιο μακροσκελές μέχρι στιγμής έργο του, το βιβλίο Η Ρομφαία της Αυγής, που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Γιάννη Γουρζή. Πρόκειται για ένα αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο με κείμενα του καλλιτέχνη και 14 ξυλογραφίες-σκιότυπα. Το κείμενο είναι αλληγορικό και βασικός του άξονας είναι το ζήτημα της πίστης. Η θεματολογία αυτή απασχολεί τον καλλιτέχνη και παρουσιάζεται σε αρκετά έργα της έκθεσης, όπως στο Εκ κοιλίας Άδου και το Κλεμμένο Βέλος, αλλά και στις δύο μεγάλων διαστάσεων ξυλογραφίες, Ιερή Πληγή και Αλήθεια.

Ο Φώτης Βάρθης γεννήθηκε το 1983 και έχει καταγωγή από την Κέρκυρα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γραφιστική, εισήχθη το 2009 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από όπου αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2015, από το Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τους Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά. Παράλληλα με την σχολή παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και συμμετείχε σε διαγωνισμούς, κερδίζοντας διακρίσεις για τα έργα του.
Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, συνεχίζει τον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Εγκαίνια: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30
Διάρκεια: έως τις 17 Μαρτίου

IANOS Αίθουσα Τέχνης
Αθήνα: Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00-20:00

Επικοινωνία
IANOS, Άννα Θεοδόση, 210 3243387, 6958004810, pr@ianos.gr

You may also like...