Η «Ποιμενική» του Beethoven σε όργανα εποχής

Οι Μουσικοί της Καμεράτας– Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Γιώργος Πέτρου

Η «Ποιμενική» του Beethoven σε όργανα εποχής

Σάββατο 22 Μαΐου | 8:30 μ.μ.

Streaming

Μία από τις διασημότερες συνθέσεις του LudwigvanBeethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν],τη Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, γνωστή και ως «Ποιμενική», έναν μεγαλειώδη ύμνο του κορυφαίου γερμανού συνθέτη στη δύναμη της φύσης, παρουσιάζουν οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικήςκαι ο μαέστρος τους Γιώργος Πέτρουσε όργανα εποχής,το Σάββατο 22 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.. Η συναυλία θα μεταδοθείσε δωρεάν streamingστο πλαίσιο MegaronOnlineαπό το site, το fbκαι το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube και θα είναι διαθέσιμησε όλες τις πλατφόρμες2 μήνες μετά την προβολή της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την «Ποιμενική» ΣυμφωνίατουBeethoven από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικήςυπό τον Γιώργο Πέτρου στο YouTube, αλλάκαι στο siteτου Μεγάρου ή του ΥΠΠΟΑ:

https://www.megaron.gr/event/oi-mousikoi-tis-kameratas-orchistras-ton-filon-tis-mousikis-giorgos-petrou-h-poimeniki-tou-mpetoben/

https://digitalculture.gov.gr/

Ή και στοfbτου Μεγάρου:

https://www.facebook.com/megaron.gr

Λίγα λόγια για την «Ποιμενική»

Η Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο της Βιέννης τον Δεκέμβριο του 1808. Ονομάστηκε «Ποιμενική» λόγω της βουκολικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στο έργο, το οποίο δεν εστιάζει τόσο στα φυσικά φαινόμενα, όσο στον ίδιο τον άνθρωπο της υπαίθρου και στα συναισθήματά του απέναντι στον φυσικό κόσμο.

Ο σπουδαίος μουσουργός γράφει στο συνοδευτικό του σημείωμα για την Έκτη: «Ποιμενική Συμφωνία. Περισσότερο έκφραση συναισθημάτων για τη ζωή κοντά στη φύση παρά απεικόνιση της φύσης». Ωστόσο, ο ακροατής ανιχνεύει σε αυτή την εξαιρετικά δημοφιλή σύνθεση του Beethoven στοιχεία «προγραμματικής» μουσικής, όπως κελαηδίσματα πουλιών στο δεύτερο μέρος –με το φλάουτο να μιμείται το αηδόνι, το όμποε το ορτύκι και το κλαρινέτο τον κούκο–, αλλά και βροχή, κεραυνούς και αστραπές στο τέταρτο μέρος.

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr 

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

You may also like...