”Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΑΣ”

Kυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Καλλιγά
Ξεκινάει το νέο project του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου

”Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΑΣ”
11.00
  Μουσικά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τοDUO CAPRICCIOSO” ( κιθάρα, τραγούδι, αφήγηση Αθανασία Νικολακοπούλου και φλάουτο Κλεοπάτρα Κυρτάτα)
12.00 
  Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε μια ιδιαίτερη συναυλία που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της μπάντας και ξεχωριστά των οργάνων που την αποτελούν από τον συνθέτη Μάριο Στρόφαλη.
13.00     Ο Μιχάλης
Afolayan από το πολιτιστικό κέντρο ”ΑΝΑΣΑ”, παρουσιάζει Δυτικό-Αφρικάνικα παραμύθια της φύσης για κρουστά.
Το πρόγραμμα ”η Πατησίων μας” είναι μια πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τον ΟΠΑΝΔΑ, τη Διεύθυνση Πρασίνου, την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων που επίσης υποστηρίζεται από την Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά , την Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης “Η Κυψέλη μας”, τον εμπορικό σύλλογο Αλυσίδα , τον σύλλογο Δράση για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα ζωής, και την Α.Ε. Γκράβας.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας του μακρύτερου δρόμου του Δήμου Αθηναίων, μέσω της συνεχούς καλλιτεχνικής δραστηριότητας σε ανοιχτούς αλλά και σε κλειστούς χώρους της Πατησίων και των περιοχών που την περιβάλλουν.
Στοχεύει στην ανάδειξη των παλιών και νέων θεάτρων, κινηματογράφων και πολυχώρων αλλά και πλατειών και πεζοδρόμων των περιοχών αυτών, την ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών που ζουν την Πατησίων στην καθημερινότητα τους, στη γνωριμία και στην ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, στη διάδραση διαφορετικών τεχνών, στη στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ποιοτική αναβάθμιση και  στη δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που θα προσδώσει στον ιστορικό δρόμο πολιτιστικό αλλά και   τουριστικό ενδιαφέρον (από το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου φαίνεται η Ακρόπολη).
Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το Δίκτυο συν-δικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων στις οποίες συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής, μη νομισματικής οικονομίας.
Έχει συμπράξει στο πρόγραμμα «Παρασκευή στην Αθήνα», υποστηρίζει το “Athens world music festival”, σχεδιάζει και εκτελεί το πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας», ενώ παράλληλα σχεδιάζει τις συνδυασμένες δράσεις του με άλλους φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέχετε στην σελίδα
athensartnetwork.blogspot.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας στο
athensartnework@gmail.com

You may also like...