Η παράσταση “Lulu” στο ΙΜΚ

LULU 

Φρανκ Βέντεκιντ

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Από 6 Νοεμβρίου 2019

 

στο Θέατρο

Ποιος άντρας δεν ψάχνει την ιδανική γυναίκα; Και ποιος άντρας την έχει βρει;

 

Τι συμβαίνει, όταν η άβυσσος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας συναντά την βαθιά υπαρξιακή ανάγκη για αγάπη;

Η Lulu, η γυναίκα με τα αναρίθμητα πρόσωπα: κορίτσι, πόρνη, άγγελος, διάβολος, μητέρα, σύζυγος, ερωμένη, πρωτόπλαστη, θεά και ό,τι άλλο μπορεί να διανοηθεί κανείς, είναι η ιδανική επιφάνεια για να προβάλλουν άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, όλες τις πιθανές και απίθανες φαντασιώσεις τους για το ιδανικό αντικείμενο του πόθου τους. Κι εκείνη, με θαυμαστή διάθεση υπακοής, με απολαυστική δημιουργικότητα, θα τις πραγματώσει. Θα ενσαρκώσει τέλεια την όποια φαντασίωση. Μόνο που το κόστος για όποιον το ζητήσει, θα είναι λιγάκι ακριβό: θα πληρώσει με τη ζωή του.

Και η Lulu, αθώα και ένοχη ταυτόχρονα, θα παρελάσει φαντασμαγορικά και θριαμβευτικά από τις ζωές όλων των ανθρώπων που θα βρει στον δρόμο της, ανεβάζοντας το επίπεδο αδρεναλίνης τους σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι τη στιγμή που όλοι θα υποκύψουν νομοτελειακά στο μοιραίο, συνταρακτικά αισθησιακό φινάλε τους.

Και η ίδια η Lulu;

Τι θα συμβεί στο ιδανικό φαντασιακό πλάσμα αφού ολοκληρώσει τον κύκλο του, την χρησιμότητά του, τους λόγους ύπαρξής του;

Η φθορά, που κάποτε έμοιαζε να κοιτάζει την ομορφιά της Lulu και να το βάζει στα πόδια τρομαγμένη, τώρα θα πάρει, σε μια παγωμένη σοφίτα στο Λονδίνο και με την μορφή του Τζακ του Αντεροβγάλτη, την θανάσιμη εκδίκησή της. Και η Lulu, επιτέλους, θα λυτρωθεί.

Το αριστούργημα του Φρανκ Βέντεκιντ, γραμμένο ακριβώς στο κατώφλι του Εικοστού Αιώνα, και έχοντας περάσει από αλλεπάλληλα κύματα απαγορεύσεων, λογοκρισίας, εκδόσεων, κινηματογραφικών διασκευών και σκηνικών θριάμβων, θεωρείται πλέον σήμερα ως ένα από τα κορυφαία κείμενα του σύγχρονου θεάτρου. Αποτελείται από δύο έργα, το “Πνεύμα της γης” και το “Κουτί της Πανδώρας“, που παίζονται πια ως ένα, ενιαίο, δράμα.

Η νέα παράσταση της “Lulu” ανεβαίνει σε καινούργια μετάφραση, και σε διασκευή του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Χουβαρδά, παίρνει δε μέρος σ’ αυτήν μια πλειάδα γνωστών και σημαντικών πρωταγωνιστών.

 

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάνννα Τσάμη

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου 

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Φαναριώτη 

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

 

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Γιώργος Μπινιάρης

Άλκηστις Πουλοπούλου

Άκης Σακελλαρίου

Αλέκος Συσσοβίτης

Χάρης Φραγκούλης

Νίκος Χατζόπουλος 

 

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Διακομοπούλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Performing arts & entertainment

 

Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

 

*******

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF

Eθνική Τράπεζα

 

ΧΟΡΗΓΟΣ MCF

ΔΕΠΑ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF

PricewaterhouseCoopers

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF

KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM

GRUPPO GEMELLO

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας

Δήμος Αθηναίων

EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe

LIKE- European Regions and Cities for Culture

 

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ

ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS

COSMOTE TV

FOX NETWORKS GROUP

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΚ

ΤΑ ΝΕΑ   Ιn.gr  Αθήνα 9,84  Tvxs  The TOC.gr     

Το Ποντίκι   Monopoli.gr Culturenow.gr  Pepper 96,6 fm Athens Voice Radio 102.5  

Clickatlife.gr  Onlytheater.gr  The GreekPlayProject    ForFree.gr    

In2life.gr  Artandpress.gr  Artplay.gr Theatromania.gr  Webmusic.gr    

 Amagi.gr  Boemradio.com   Κroma Magazine  Theatermag.gr

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

 

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

 

You may also like...