Η παράσταση “Το μπουλούκι” στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στην Θεσσαλονίκη

Η παράσταση “Το μπουλούκι” στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στην Θεσσαλονίκη

3-8 Μαΐου 2019

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

«Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ένας θίασος, φανερά γερασμένος πια, απολαμβάνει τη βραδιά ακούγοντας μουσική. Στον αέρα πλανάται η μελαγχολική μουσική από ένα νυχτερινό του Σοπέν. Ώσπου η Μαριγώ Καστελάνου, μεγάλη κυρία του θεάτρου και του βαριετέ, εισβάλλει στο χώρο λέγοντας επιτακτικά πως είναι ώρα για πρόβα. Κανείς δεν δείχνει να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άλλο ένα βράδυ που η Μαριγώ θέλει να κάνει πρόβα για μια ανύπαρκτη πρεμιέρα. Όλοι γνωρίζουν το μυστικό. Μα κανείς δεν της το λέει. Κι εκείνη συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι τη στιγμή της μοιραίας αποκάλυψης. Μιας αποκάλυψης που θα φέρει τη Μαριγώ αντιμέτωπη με την αλήθεια. Την αλήθεια που έτρεμε χρόνια να κοιτάξει κατάματα.»

Πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους συναντιούνται μετά από την πεισματική παρότρυνση της Μαριγώς Καστελάνου δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου. Ένα ορμητικό γαϊτανάκι στιγμών που οδηγούν στην τραγική αποκάλυψη που ποτέ δεν θέλει να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος του θεάτρου.

Η παράσταση μέσα από την έρευνα των ιστορικών μπουλουκιών και την αναζήτηση όλης της κουλτούρας της εποχής επιθυμεί να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων μπουλουκιών στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης ελληνικής επαρχίας μέσα από την σκιαγράφηση της ζωής μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου αλλά και όλων των συνοδοιπόρων της.

Συγγραφέας

Νίκος Ορτετζάτος

Σκηνοθέτης

Νίκος Ορτετζάτος

Συνεργάτες

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Μαρίνα Γκούμλα
Φωτιστής: Πολύβιος Σερδάρης
Συνθέτης: Κωνσταντίνος Γκιβίσης

Άλλοι συνεργάτες
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Στεφανίδου
Δημόσιες σχέσεις: Ελενη Σκαρπου
Βοηθος σκηνογραφου: Χριστινα Θαλασά
Ηχητικος εξοπλισμος: Κοκκινιδης Δημητρης
Video art: Γιωτης Βράντζας
Γραφιστικη επιμελεια: Κωνσταντίνος Πάσχος

Ηθοποιοί

Μαρία Αλεξανδρίδου
Μαρίνα Γκούμλα
Δημήτρης Δάγκαλης
Μιχαήλ Νικολάου
Μαρία Ράπαντα

Άλλοι ερμηνευτές

Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος Γκιβίσης, Νίκος Σταυρόπουλος, Νικος Κουθούρης

You may also like...