Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ στο Ο.Μ.Μ.Θ

Οθωναίου Κλειώ-Δανάη Μινιατούρες του ρομαντισμού που περιλαμβάνουν έργα των Schubert, Chopin, Brahms και LisztΜινιατούρες του ρομαντισμού που περιλαμβάνουν έργα των Schubert, Chopin, Brahms και Liszt
06 Φεβρουαρίου 2013 Τετ     21:00  (ΦΟΥΑΓΙΕ M2)
Τιμές εισιτηρίων: 9€, 5€ (φοιτητικά-μαθητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ένας περιπλανώμενος πρίγκιπας γυρεύει ένα μεγάλο μυστικό που θα λυτρώσει τη ρημαγμένη χώρα του. Μαζί με έναν τσιγγάνο μουσικό, γυρίζει σε μέρη άγνωστα. Όνειρα θανάτου, απελπισία, ξόμπλια αρχαίων εφιαλτών. Ώσπου φτάνουν στην Πολιτεία των Ευωδιών. Εκεί ο πρίγκιπας Ιωάννης κλέβει μια παγωμένη νυχτερίδα. Αυτή ίσως μπορέσει να οδηγήσει το λαό του στην ευτυχία.
Επιστρέφοντας στη χώρα του, ο Ιωάννης κηρύσσει τον Καιρό της Αιώνας Ευτυχίας. Η Λυκοφωλιά γίνεται τώρα Ευημερία και εγκαθιδρύονται οι αρχές της Ευτυχίας. Η πριγκίπισσα Άννα αυτοκτονεί την ίδια ώρα που η θλίψη, η νοσταλγία και ο θάνατος καταργούνται. Μα στην πραγματικότητα επιβάλλεται ο πιο απόλυτος Θάνατος – ακριβώς γιατί, όταν η ευτυχία σού δωρίζεται χωρίς να την κερδίσεις με αντίτιμο δάκρυα, αίμα, θλίψη και θυσία, τότε ισοδυναμεί με την αιωνιότητα του Θανάτου. Ο πρίγκηπας Ιωάννης και ο λαός του είναι πια απόλυτα ευτυχισμένοι, αθάνατοι – κι όμως πιο νεκροί απ’ τουςνεκρούς.
Απομένει μόνο ένας γέρος τσιγγάνος που η καρδιά του καίει σαν πυρακτωμένο κάρβουνο…

Κλειώ-Δανάη Οθωναίου Αφήγηση
Χαράλαμπος Αγγελόπουλος Πιάνο
Θανάσης Τριαρίδης Κείμενο
Κώστας Γεράρδος Χορογραφία – χορός

You may also like...