Η Ξάνθη στο έργο του Θανάση Μουσόπουλου

2-3 πράγματα που ξέρω για…
Οι προσκεκλημένοι μας παρουσιάζουν «2-3 πράγματα…» που θα βοηθήσουν στην κατανόηση των ιστορικών γεγονότων…

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019
[20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
«Η Ξάνθη στο έργο του Θανάση Μουσόπουλου»
Με τον Θανάση Μουσόπουλο, φιλόλογο, συγγραφέα

Ο Θανάσης Μουσόπουλος
γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1949, σπούδασε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Ασχολείται με την ποίηση το δοκίμιο, την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Mέλος Λογοτεχνικών και Φιλοσοφικών Εταιρειών, πήρε μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής, συνεργάζεται με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, διετέλεσε για 8 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, για 12 χρόνια Πρόεδρος της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, μέλος άλλων πολιτιστικών φορέων, τ. Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Θρακικού Λόγου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, όπου διδάσκει εδώ και δεκαοχτώ χρόνια σε ενήλικες αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, καθώς και ιστορία και πολιτισμό Θράκης. Συνιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης, από το 2010.
Από το 1972 ως σήμερα εξέδωσε πάνω από εξήντα βιβλία ποίησης, δοκιμίου και Ιστορίας – Πολιτισμού της Θράκης. Συνεργάστηκε επίσης στη συγγραφή πολλών τόμων.
Για το έργο του έχουν γραφεί κριτικές, έχουν οργανωθεί τιμητικές εκδηλώσεις και του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις. Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο ποίησης «Επίγονος ο Θεσσαλονικεύς» στον 5ο διεθνή ποιητικό διαγωνισμό. Το 2013 ο Δήμος Ξάνθης του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης.
Έχουν μελοποιηθεί ποιήματα και στίχοι του. Επίσης έχουν μεταφραστείς ποιήματά του στα αγγλικά, τουρκικά και πομάκικα.
Περιλαμβάνεται στη Γραμματολογική και Βιογραφική Εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Δημήτρη Σιατόπουλου, στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση, στη Διαρκή Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Μιχάλη Σταφυλά και στους τόμους Who is who στα ελληνικά και αγγλικά .

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜηΝΑ
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI
Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ • ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ • ΜΑΣΟΥΤΗΣ • ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • MEZEBAR- Bar & Gril • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» • ΥΔΡΩ COSMOS • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • SCHUR FLEXIBLE ABR •

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

ΔΗΛΩΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Αυτό το e-mail και οτιδήποτε μεταβιβάζεται μέσω αυτού, είναι εμπιστευτικό και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση των ατόμων στα οποία αποστέλλεται. Εάν το λάβετε από λάθος, παρακαλούμε ειδοποιήστε μας και κατόπιν, διαγράψτε το από το σύστημά σας. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία των e-mails δεν είναι εγγυημένη. Η ΦΕΞ δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συμβουλή ή εντολή που έχει δοθεί μέσω e-mail.

You may also like...