Η Νύχτα της Φιλοσοφίας – Ο Βίος

thumbnailΑς στοχαστούμε τη ζωή
08/05/2015, 18.30΄- 20.30´ | Goethe-Institut Athen
08/05/2015, 21.00΄- 02.00´ | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Αthen http://www.goethe.de/athen
Το Goethe-Institut Athen συμπράττει με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τα ελληνικά Πανεπιστήμια για τη διοργάνωση της δεύτερης Νύχτας της φιλοσοφίας με νέα θεματική.
Μετά τον Λόγο που ήταν το βασικό θέμα των συζητήσεων το 2014, οι τρεις μεγάλες φιλοσοφικές σχόλες της δυτικής παράδοσης συναντιούνται στην Αθήνα εκπροσωπούμενες από περισσότερους από 30 φιλόσοφους από Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να καταπιαστούν αυτή τη φορά με το θέμα Ο ΒΙΟΣ – Ας στοχαστούμε τη ζωή.
Είτε πρόκειται για τις σχέσεις µας µε τους άλλους είτε για τον αναστοχασµό του εαυτού µας, είτε για την έρευνα της σχέσης µας µε τον έµβιο κόσµο σε όλες του τις µορφές, καθώς και για το πώς οραµατιζόµαστε τη ζωή του µέλλοντος – σε µεταφυσικό επίπεδο αλλά και ως ανησυχία για το µέλλον του κόσµου – το ερώτηµα παραµένει σύνθετο και επείγον. Η ζωή και η πολιτική, η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, η σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και η μετά θάνατον ζωή, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν και που θα δώσουν τροφή για συζήτηση με το κοινό.
Οι ομιλίες, οι συζητήσεις και οι προβολές ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν σε διάφορα σημεία των δύο Ινστιτούτων, με ανοιχτή είσοδο σε όλο το κοινό και με ταυτόχρονη μετάφραση στις τρεις γλώσσες.
Ένα πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Goethe-Institut Athen, στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού Ταμείου Πολιτιστικής Συνεργασίας
Είσοδος ελεύθερη – Γαλλικά/Γερμανικά/Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση

You may also like...