Η Μουσική Πύλη και ο Γιώργος Γκερεδάκης στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

6af73ed5-8791-427a-9b38-57083d08024cΗ Μουσική Πύλη και ο Γιώργος Γκερεδάκης παρουσιάζουν την μουσική παράσταση ΚΡΗΤΙΚΟ…ΕΝΤΕΧΝΟ 2 «ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ», συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» με ελεύθερη είσοδο.
Οι Αριστοφάνης, Βιτσέντζος Κορνάρος και Νικηφόρος Βρεττάκος ο καθένας για την εποχή του, μέσα από το έργο τους, διαφαίνεται ότι υπήρξαν συλλέκτες της έως τότε πολιτιστικής κληρονομιά των, την οποία και διέσωσαν και διάδωσαν. Στη συναυλία μας ο « σύγχρονος Αριστοφάνης» ,εμφανίζεται επί της σκηνής και μας μεταφέρει έμμετρα στους προβληματισμούς του, ενώ η σκωπτική του διάθεση θα εντυπωσιάσει. Η συναυλία μας κυλάει με μια διαδρομή στο χρόνο μέσα από τα τραγούδια . Μια συναυλία που χαρακτηρίζεται πρότυπο και που ελπίζουμε να ξεχωρίσει. Η σκοπός της συναυλίας είναι «η πολιτιστική προσφορά».
Προλογίζει η Δέσποινα Σπαντιδάκη – Ομιλητής η Λένα Σαπουνά – Αριστοφάνης ο Μαρίνος Ιδομενέως – Απαγγελία η Έφη Καραπιδάκη – Ορχήστρα η Μουσική Πύλη Κρήτης – Χορευτικές αντιθέσεις από τη σχολή Παπαδόκωστας.
Λαμβάνουν μέρος: Στέλιος Βασιλάκης , Κατερίνα Γαργανουράκη – Μ. Καζαμίας, Νίκος Ξυλούρης (Γκρας), Αλέκος Πολυχρονάκης, Παντελής Σαλούστρος, Σήφης Στειακός , ο Μαρ. Κολοβός και ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος .
Στο τραγούδι συμμετέχουν Βούλα Τσινέλη , Μάνος Σαββιδάκης και Νεκτάριος Σολούνιας.
Με ένα μεγάλο επιτελείο καλλιτεχνών της Κρητικής μουσικής, η Μουσική Πύλη Κρήτης φέτως παρουσιάζει περήφανα αυτήν την μουσική παράσταση – συναυλία.

You may also like...