Η Μουσική ξεπερνά όλα τα σύνορα! Οι Radio Europa στο Goethe-Institut

Radio_EuropaΤρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, 20:00
Αίθριο του Goethe-Institut,
Ομήρου 14-16, Τηλ.: 210 3661 000
Ανάλαφρα, σαν μέσα σε όνειρο και με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα γλιστρούν οι πέντε μουσικοί από τη γαλλική musette στην irish folk, από τους βαλκανικούς και μεσογειακούς ρυθμούς στους σκανδιναβικούς ήχους. Στο πέρασμά τους αστραφτοκοπούν παθιασμένα τραγούδια των Ρομά και Σίντι και μελωδίες που ίσως και ποτέ να μην έχουν διαβεί τα σύνορα των χωριών που γεννήθηκαν. Μαζί τους στροβιλίζονται στο τέλος κι οι μεγάλοι κλασικοί συνθέτες σ’ αυτό το πολύχρωμο καρουζέλ που δεν είναι παρά μόνον μουσική!
Γιορτή, χορός, έκπληξη και ενθουσιασμός – λέξεις που σπάνια συνοδεύουν πια το θέμα Ευρώπη. Οι RADIO EUROPA στήνουν μία μεγάλη γιορτή προς τιμήν της ευρωπαϊκής μουσικής! Από τις πρώτες κιόλας νότες ξεκινά το μουσικό ταξίδι σε ολόκληρη την ήπειρο. „Η πιο όμορφη πλευρά της Ευρώπης μέσα σε δύο ώρες“ και με μιας είναι και πάλι εδώ – αυτή η τρυφερή αίσθηση ελευθερίας, περιπέτειας, πάθους και αμοιβαίας συμπάθειας.
Αμέτρητα ταξίδια και συναντήσεις, εκατοντάδες αυτοσχεδιασμοί και πρόβες βρίσκονται πίσω από τις μελωδίες, που οι Radio Europa έχουν ξετρυπώσει και συλλέξει από κάθε γωνιά της ηπείρου. Κάποιες εξ αυτών φέρουν μαζί τους την ψυχή ενός τόπου, άλλες το μυστικό που συνδέει άρρηκτα δυο ανθρώπους ενώ οι περισσότερες σε προκαλούν προ πάντων σε χορό!
Η Μουσική ξεπερνά όλα τα σύνορα! Το αποτέλεσμα λέγεται:
‘RADIO EUROPA – TOGETHER IN MUSIC’
Joerg Widmoser, βιολί
Andreas Wiersich, κιθάρα
Wolfgang Lell, ακορντεόν
Alex Bayer, κοντραμπάσο
Roland Duckarm, τύμπανα και κρουστά
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...