Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

Autismos_EducationDptΤις Τετάρτες 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 & 18 Μαρτίου
Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαναλαμβάνεται, για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: για παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών και τους γονείς τους.
Τα δύο αυτά εργαστήρια προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Η μουσική χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Το παιδί καλείται μέσα από τη μουσική να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να τραγουδήσει, να παίξει και να ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.
Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά έχοντας ως όχημα τη μουσική βιώνουν την εμπειρία της ομαδικότητας. Συνεργάζονται και προετοιμάζονται για τον τελικό στόχο των εργαστηρίων, που είναι μια διαδραστική συναυλία μουσικής, μια μουσική γιορτή όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές είναι τα ίδια τα παιδιά. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων, ενώ το ρόλο τους τον καθορίζουν οι ίδιοι. Ο γονέας μπορεί να είναι απλός παρατηρητής ή και να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.
Το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε έξι συναντήσεις. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου, μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.
Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών:Τις Τετάρτες 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 & 18 Μαρτίου
Ώρα: 16:00-18:00
(πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 16:00-18:00, μόνο για τους γονείς)
Για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών:
Τις Τετάρτες 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 & 18 Μαρτίου
Ώρα: 18:00-20:00
(πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 18:00-20:00, μόνο για τους γονείς)
Προϋποθέσεις:
Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 6 συναντήσεις του κάθε κύκλου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για κρατήσεις και πληροφορίες: 213-017-8002 | education@sgt.gr |www.sgt.gr

You may also like...