Η μικρή Αμάλ στην Ελευσίνα

01.09.2021

Η Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης υποδέχεται την Αμάλ, την 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 19:30. Μετά τη Χίο, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, η μικρή Αμάλ, η μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, έρχεται στην Ελευσίνα, για να φωτίσει τις ιστορίες εκατομμυρίων παιδιών προσφύγων, πολλών χωρισμένων από τις οικογένειές τους και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, όπως ακριβώς φανερώνει στη γλώσσα της το όνομά της. Στην Ελευσίνα, μια ομάδα νέων θα υποδεχτεί την Αμάλ και θα της προσφέρει ένα ξεχωριστό δώρο, μία φούστα στολισμένη με παραδοσιακά φυλαχτά που θα της χαρίσουν ασφάλεια και προστασία στο υπόλοιπο Ταξίδι της. H φούστα της μικρής Αμάλ δημιουργήθηκε στο εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, που πραγματοποίησε η ομάδα Λαϊκάρτ στην Ελευσίνα, σε συνεργασία με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ταξιδιού.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν θα σταματήσουν εκεί. Όσο η Αμάλ περπατάει, ακούει μια φωνή γνώριμη, μαγική, αυτή της Δήμητρας Γαλάνη. Τα λόγια της και η μουσική της, δίνουν στην Αμάλ ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης που θα τη συντροφεύει στους επόμενους σταθμούς του ταξιδιού της. Η συνάντηση της Αμάλ με την Δήμητρα Γαλάνη γίνεται με αφορμή τη συναυλία της καλλιτέχνιδος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια, το οποίο διεξάγεται στον εμβληματικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Παράλληλα, από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”, θα φιλοξενηθεί η Εικαστική Έκθεση με τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ένα βήμα μπροστά” με έργα σχολείων και δομών από όλη την Ελλάδα εμπνευσμένα από το Ταξίδι της Αμάλ.

Μάθετε Περισσότερα

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 71 –OMMA ΤΟΥ JOSEF NADJ

H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! 15 & 16.09.2021

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση – αποκάλυψη «ΟΜΜΑ», του διεθνούς φήμης χορογράφου Josef Nadj, μια παραγωγή της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021. Ένα μαγικό ταξίδι οκτώ χορευτών στις πανάρχαιες ρίζες του Χορού και στον βαθύτερο εαυτό, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στην Ελευσίνα. Αναπνοές, φωνές, σιωπή και μεθυστικοί τζαζ ρυθμοί συνθέτουν την απόκοσμη ατμόσφαιρα του «ΟΜΜΑ», σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας τόσο αρχέγονο όσο και η ίδια η φύση του χορού.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 77 -ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ- ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΛΗΣ

ΕΩΣ ΤΙΣ 21.10.2021

H εικαστική εγκατάσταση του διακεκριμένου γλύπτη Ανδρέα Λόλη, με τίτλο «Πίσω από το θέατρο», εκτίθεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, έως τις 21 Οκτωβρίου του 2021, και παραπέμπει σε εν εξελίξει ανασκαφή. Η ανασκαφή που προτείνει ο Λόλης μοιάζει παγωμένη στο χρόνο: δεν γνωρίζουμε πότε ξεκίνησε και πότε θα τελειώσει. Είναι ένας ύμνος στην υλικότητα, όπου το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον ενός τόπου γίνονται ένα. Ο επισκέπτης ακολουθεί μια σύντομη αλλά προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή που οδηγεί σε δέκα επεισόδια ή «σκηνικά», το βασικό γνώρισμα των οποίων είναι η ανθρώπινη απουσία. Βρίσκεται μπροστά σε υλικά κατάλοιπα, σε μαρμαρωμένες μορφές, σε ένα αφηγηματικό παζλ που καλείται να συμπληρώσει. Η εγκατάσταση είναι μία παραγωγή της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Μάθετε Περισσότερα

You may also like...