Η Κ.Ο.Θ. ταξιδεύει…

KOTH_Kozani[1]Συναυλίες στην Κοζάνη και τις Σέρρες
Στην Αίθουσα Τέχνης της Κοζάνης (5/10/2013) και στο Θέατρο «Αστέρια» των Σερρών (6/10/2013) «ταξίδεψε» η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας δύο συναυλίες υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Αλέξανδρου Μυράτ. Η συναυλία στην Κοζάνη διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης και στις Σέρρες με τη συνεργασία του οικείου Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. 
Το κοινό των δύο πόλεων που τίμησε με την παρουσία του τις συναυλίες της Κ.Ο.Θ. άκουσε έργα των συνθετών Maurice Ravel, Alexandre Tansman και Ludwig van Beethoven, ενώ είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοντσέρτο για βιολοντσέλο του Friedrich Gulda με σολίστ τον μουσικό της Κ.Ο.Θ. Χρήστο Γρίμπα.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι παρούσα στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας «συστήνοντας» στο κοινό καταξιωμένους συνθέτες της συμφωνικής μουσικής. Το περασμένο καλοκαίρι η Κ.Ο.Θ. εμφανίστηκε στην Κομοτηνή και στην Καβάλα, στο Φεστιβάλ των Φιλίππων, στο Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου στο δήμο Βόλβης και στο Φεστιβάλ Ολύμπου στο Δίον προσελκύοντας εκατοντάδες μουσικόφιλους θεατές. 

You may also like...