Η Κ.Ο.Θ. συναντά τη ΜΟΥSA Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

MOYSA_ORCHESTRAΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία στην οποία θα «συναντηθούν» μουσικά η Κ.Ο.Θ. και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μ.Μ.Θ., MOYSA.
Η μουσική γιορτή θα αρχίσει από το Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, όπου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού της MOYSA, Ζωή Ζενιώδη, θα παρουσιάσει το έργο Battalia του Χάινριχ Μπίμπερ με τον Γεράσιμο Χοϊδά στο τσέμπαλο και τη Σουίτα Capriol του Πίτερ Γουόρλοκ. Τη MOYSA θα προετοιμάσουν μουσικά οι εξάρχοντες της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας και Αντώνης Σουσάμογλου και ο βοηθός αρχιμουσικού της ορχήστρας του Μεγάρου, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.
Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η συναυλία στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1), υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου, με την ορχήστρα να παρουσιάζει την Εισαγωγή Δον Ζουάν, έργο 20 του Ρίχαρντ Στράους. Έπειτα, μουσικοί της Κ.Ο.Θ. θα συμπράξουν με μουσικούς της MOYSA και θα παρουσιάσουν τα έργα Οι Πλανήτες, έργο 32, μέρη Ι (Άρης) και ΙΙ (Δίας) του Γκούσταβ Χολστ και το Pomp and Circumstance Military Marches, έργο 39, μέρος Ι (March) σε Ρε Μείζονα του Έντουαρντ Έλγκαρ.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ και στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα έναρξης 21:00.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από τις 19:00 στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Πληροφορίες: 2310 895938-39 και στο www.tch.gr

You may also like...