Η Κ.Ο.Θ. στο Κιλκίς: Συναυλία με έργα Μότσαρτ, Βέρντι, Ντβόρζακ

Zoi TsokanouΗ Κ.Ο.Θ. στο Κιλκίς
Συναυλία με έργα Μότσαρτ, Βέρντι, Ντβόρζακ
Στην πόλη του Κιλκίς θα δώσει για πρώτη φορά συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζωής Τσόκανου και με τη σύμπραξη της σοπράνο Βάσως Βαϊούλη.
Η ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, σε μια συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς.
Η συναυλία περιλαμβάνει την εμβληματική Εισαγωγή και τη δραματική άρια Ah, chi mi dice mai από την όπερα Ντον Τζοβάνι, την Εισαγωγή και τη συγκινητική άρια Porgi amor qualche ristoro από την όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το Πρελούδιο της Γ’ πράξης από την όπερα Τραβιάτα και την άρια Timor di me…D’ amor sull ali rosee από την όπερα Il Trovatore του Τζιουζέπε Βέρντι. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί η Συμφωνία αρ. 9 σε μι-ελάσσονα, έργο 95 του Αντονίν Ντβόρζακ, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου, την οποία έγραψε ο συνθέτης στην Αμερική το 1892.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00.
Είσοδος ελεύθερη.

 

You may also like...