Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας

Diagonismos Diefthinsi OrxistrasAvanti maestro!
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διεύθυνσης Ορχήστρας
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας «Νέοι Καλλιτέχνες 2014» με τον νικητή να έχει την τιμή να διευθύνει την Κ.Ο.Θ. σε μία από τις τακτικές της συναυλίες.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, από τις 27 Οκτωβρίου 2014 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές θα είναι 3.000 € για το πρώτο βραβείο, 1.800 € για το δεύτερο και 1.200 € για το τρίτο βραβείο, ενώ θα δοθεί ειδικός έπαινος και ένα συμβολικό δώρο στον υποψήφιο που θα ξεχωρίσουν οι μουσικοί της Κ.Ο.Θ., μετά από ψηφοφορία.
Οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στις τρεις φάσεις θα εξεταστούν από Κριτική Επιτροπή, ενώ οι 3 φιναλίστ θα διευθύνουν στον τελικό του διαγωνισμού την Εισαγωγή από την όπερα του Γιόχαν Στράους, Η Νυχτερίδα και μετά από κλήρωση ένα από τα παρακάτω έργα: Συμφωνία αρ.3 σε Μι Ύφεση μείζονα, έργο 97 (Α’ μέρος), του Ρόμπερτ Σούμαν, Συμφωνία αρ. 3 σε ΦΑ μείζονα, έργο 90 (Α’ μέρος) του Γιοχάνες Μπράμς ή τη Συμφωνία αρ. 1 σε Ντο ελάσσονα, έργο 68 (Δ’ μέρος) του ίδιου συνθέτη.
Η συναυλία του τελικού θα δοθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και ώρα 20:30.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1979 και να υποβάλλουν την αίτηση τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής από τα γραφεία της Κ.Ο.Θ. (Λεωφ. Νίκης 73) και ώρες 8:00 έως 15:00 ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tsso.gr ή καλέστε στο 2310 257900.

 

 

 

You may also like...