Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη_έξτρα παράσταση την Πέμπτη 18/2

afisa2Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά… μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ… μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα… Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο Ερωτόκριτος τώρα στο Κορδελιό και το Σμυρνέικο Μινόρε στη Θεσσαλονίκη… Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!
Κρήτη και Σμύρνη… δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, σταθμοί της Δράσης “Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά”. Το βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video – αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, γίνονται παράσταση και μεταφέρονται στη σκηνή του ΜΜΘ, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.
Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Köksal, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιώργος Μπαγιώκης, ο Μάνος Πυροβολάκης και άλλοι ερμηνευτές και σημαντικοί σολίστ όπως οι Κωστής Αβυσσινός, Κυριάκος Γκουβέντας, Πάνος Δημητρακόπουλος, Βαγγέλης Καρίπης, Τάκης Φραγκούς, Γιώργος Παππάς και πολλοί άλλοι, μας μεταφέρουν νοερά στον μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη, τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Σκηνοθετική επιμέλεια Κοράης Δαμάτης
Επιμέλεια ορχήστρας Τάκης Φραγκούς
Σκίτσα: Soloup
Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, τραγούδι, λύρα
Ελένη Βουγιουκλή, τραγούδι, πιάνο
Σουζάνα Βουγιουκλή, τραγούδι, πιάνο
Αρετή Κετιμέ, τραγούδι, σαντούρι
Fide Köksal, τραγούδι
Δημήτρης Μπάσης, τραγούδι
Γιώργος Μπαγιώκης, τραγούδι
Μάνος Πυροβολάκης, τραγούδι, λύρα
Μουσικοί:
Κωστής Αβυσσινός τραγούδι, λαούτο
Τάσος Αθανασιάς ακορντεόν
Κυριάκος Γκουβέντας βιολί
Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι
Βαγγέλης Καρίπης κρουστά
Γιώργος Παππάς νυκτά
Tigran Sargsyan πνευστά
Τάκης Φραγκούς κοντραμπάσο
Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

You may also like...