Η ΚΟΘ (ξανα)πάει στα σχολεία

Vladimiros SymeonidisΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παίρνει τσάντες, μολύβια, κασετίνες, δοξάρια, πνευστά και κρουστά και διοργανώνει τη δεύτερη σειρά συναυλιών σε σχολεία της πόλης, με τον καταξιωμένο μαέστρο Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.
Η Κ.Ο.Θ. θα βρεθεί από τις 8 έως τις 12 Μαΐου στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευκαρπίας και στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων σε μια συναυλία «γνωριμίας» των μαθητών με τη συμφωνική μουσική και τα έργα τριών μεγάλων συνθετών. Οι μαθητές θα λάβουν από την Κ.Ο.Θ. ένα ειδικό έντυπο με πληροφορίες για τους συνθέτες και τα έργα τους, ενώ ο μαέστρος θα τους εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας της ορχήστρας και θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Οι συναυλίες περιλαμβάνουν την Εισαγωγή από την όπερα Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την Εισαγωγή από την όπερα Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Τζοακίνο Ροσσίνι και τη Συμφωνία αρ. 1 σε ντο Μείζονα, έργο 21 του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, την οποία έγραψε ο συνθέτης σε νεαρή ηλικία και «σφύζει» από ζωντάνια και ορμή.

 

You may also like...