Η «ΚΑΡΜΕΝ» ΤΟΥ Ζ. ΜΠΙΖΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

afisa1Το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42), την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, στις 20.00, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», από το σχήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Όπερα της Βαλίτσας».
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα διανέμονται ατομικά δελτία προτεραιότητας στην είσοδο του θεάτρου.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η «Όπερα της Βαλίτσας» ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε ως στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει το νέο κοινό, μυώντας το στον κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου.
Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τα παράφορα αισθήματα του δεκανέα Δον Χοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν. Η δική της, πιο ελεύθερη άποψη για τον έρωτα, την οδηγεί τελικά στον θάνατο. Η σκηνοθέτρια της όπερας, Αγγέλα Σαρόγλου, έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα, μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Συμμετέχουν διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

You may also like...