Η «ΚΑΝΕΛΟΡΙΖΑ» ΤΗΣ ΣΜΑΡΩΣ ΠΛΑΤΙΩΤΗ ΣΤΗΝ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

DIMOS-THESSALONIKISΣτο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης” που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28, στις 21.00, και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στις 18.00 και στις 21.00, οι παραστάσεις του έργου “Κανελόριζα” της Σμαρώς Πλατιώτη, στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93) από την ομάδα “kontakt^ensemble” σε συνεργασία με την ομάδα “SourLiBooM”.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η “Κανελόριζα” είναι ένα σκηνικό πρότζεκτ που συνδυάζει το σωματικό θέατρο, τα σύγχρονα ποιητικά κείμενα και το παραδοσιακό τραγούδι. Ταξιδεύει σε εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος, πραγματεύεται τη Μνήμη, τον Έρωτα και τον Αποχωρισμό μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου, σε απόλυτη συνδιαλλαγή, ωστόσο, με τον παραδοσιακό “καμβά”. Ο έρωτας δύο νέων, ο ξενιτεμός των πολλών, η μοίρα του ανθρώπου, η κοινωνία και οι “ταγές” της, η θάλασσα στην ψυχή του ναυτικού, ο αποχωρισμός ως αποχαιρετισμός – παροδικός ή και μόνιμος – ο θρήνος… εικόνες μιας άλλης εποχής που συμβολοποιούνται και αποκωδικοποιούνται κατά το δοκούν από τον καθένα, ξεχωριστά και μοναδικά.
Συντελεστές:
Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη
Κείμενα / Ποίηση: Αναστασία Γκίτση, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
Σκηνικά / Κοστούμια / Μάσκες: Λίζα Ψωμιάδου
Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αλεξιου, Γρηγόρης Πυριαλάκος
Επιμέλεια Κίνησης: Αναστασία Δίγκα
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Κέλλυ Εφραιμίδου
Σχεδιασμός Αφίσας: Λευκή Χαρίτου
Φωτογραφίες / video: Σμαρώ Πλατιώτη, Απόστολος Καρουλάς
Κατασκευές: Μπάμπης Πεΐδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Παπαχρήστου
Διανομή:
Βασιλική Αλεξίου, Αγγελική Αρναούτογλου, Αναστασία Γκίτση, Αναστασία Δίγκα, Κωστής Κώτσος, Ματίνα Νούτσου, Γιώργος Πανόπουλος, Γρηγόρης Πυριαλάκος
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 ευρώ (κανονικό), στα 8 ευρώ (μειωμένο/ προπώληση) και στα 5 ευρώ (ανέργων/ ατέλεια)
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, κρίνεται απαραίτητη η κράτηση. Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται από Δευτέρα έως και Πέμπτη κατά τις ώρες 19.00 έως 21.00.
Τηλέφωνο Κρατήσεων/ Επικοινωνίας: 2314 011584.
Ηλεκτρονικές κρατήσεις μπορούν να γίνουν με χρήση του ηλεκτρονικού συνδέσμου http://www.sourliboom.com/#!reservations/c1rk8

You may also like...