«Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» (La Fille mal gardée)

FilleMalGardeeΗμερομηνία : Τρίτη, 5 Μάιος 2015 –
Χώρος : KAM, Ώρα : 21.15
Είσοδος : Γενική Είσοδος : 15 €
Παιδικό / Φοιτητικό / άνεργοι / ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) : 10 €
Η σπουδαία συνεργασία που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος ANTENNA και για τη σεζόν 2014-15, με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, συνεχίζεται.
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει στα Χανιά παραστάσεις από τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου, από το COVENT GARDEN του Λονδίνου.
Royal Opera House of London
La Fille mal gardée
Σε ζωντανή μετάδοση
KAM – Τρίτη 5 Μαΐου 2015– 21.15
Γενική Είσοδος : 15 €
Παιδικό / Φοιτητικό / άνεργοι / ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) : 10 €
Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μανόν», «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και «Η Λίμνη των Κύκνων», η σεζόν 2014-15 ολοκληρώνεται με την παράσταση «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη», το τελευταίο μεγάλου μήκους μπαλέτο του Frederick Ashton και μια από τις πιο χαρούμενες δημιουργίες του.
Βασίζεται σε ένα γαλλικό μπαλέτο του 1828 και η διασκευή της αρχικής μουσικής του Ferdinand Hérold έγινε από τον John Lanchbery. «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» έγινε μια τεράστια επιτυχία κατά την πρεμιέρα της το 1960 και παρέμεινε ένα αγαπημένο έργο στο ρεπερτόριο του Royal Ballet. Το μπαλέτο έχει να επιδείξει μερι¬κές από τις πιο όμορφες χορογραφίες του Ashton –το νεανικό πάθος της Λιζ και του αγαπημένου της, του Κολάς, εκφράζεται με μια σειρά από pas de deux γεμάτα ζωντάνια.
Το μπαλέτο διανθί¬ζεται με χιούμορ και στη σκηνή στροβιλίζονται κότες που χορεύουν, κακότροποι φύλακες και μισοπάλαβοι επίδοξοι μνηστήρες. Ο Ashton ενσωμάτωσε με τρυφερότητα στοιχεία λαϊκών χορών στη χορογραφία του, από έναν χορό με τσόκαρα του Λάνκασιρ μέχρι ένα μαγιάτικο γαϊτανάκι, κάνοντας την «Κακοφυλαγμένη Κόρη» το πιο έντονα αγγλικό έργο του Royal Ballet. Τα ζωηρόχρωμα σκηνικά του Osbert Lancaster ενισχύουν τη δυναμικότητα του έργου.
Performers
Conductor : Barry Wordsworth
Orchestra : Orchestra of the Royal Opera House
Lise : TBC
Credits
Choreography : Frederick Ashton
Music : Ferdinand Hérold
Orchestration : John Lanchbery
Arrangement : John Lanchbery
Scenario : Jean Dauberval
Designs : Osbert Lancaster
Lighting design : John B. Read

You may also like...