Η «ΙΛΙΑΔΑ» ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

ILIADAΗ «ΙΛΙΑΔΑ» με την ομάδα του Στάθη Λιβαθινού στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ωρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» Η ΙΛΙΑΔΑ του Στάθη Λιβαθινού , μια παράσταση που επαινέθηκε από κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ,αφού πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον περασμένο Ιούνιο, παρουσιάστηκε εκ νέου στην Πειραιώς 260 τον Σεπτέμβριο, θριάμβευσε στο Εθνικό Θέατρο της πόλης του Άμστερνταμ τον Οκτώβριο και εγκαινίασε το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά τον Νοέμβριο, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο ΧΩΡΑ τον Φεβρουάριο , τώρα στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» για δυο παραστάσεις.
Ο σκηνοθέτης «αφηγείται» μαζί με τους συνεργάτες του το συνταρακτικό αυτό έπος μέσα από το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το εμπνευσμένο αυτό κείμενο σε μια σειρά από ποιητικές εικόνες, σκληρές, αλλά και τρυφερές, με μια απολύτως σύγχρονη θεματική.
Ποιος είναι σήμερα ο ήρωας και τι σημαίνει ηρωισμός; Πόση καταστροφή και πόσο θυμό μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος; Γιατί η εμφύλια σύγκρουση αποδείχθηκε τόσο ελληνικό φαινόμενο;
Η λυσσαλέα αναμέτρηση των δύο αιώνιων εχθρών του Αχιλλέα και του Έκτορα κάποτε θα τελειώσει. Ο γέρος πατέρας του Έκτορα, ο σοφός Πρίαμος και ο νεαρός εκδικητής Αχιλλέας θα συμφιλιωθούν- έστω για λίγο- πάνω από το πτώμα του νεκρού Έκτορα.
Οι δυο γενιές μπορούν να συνομιλήσουν και να συμφιλιωθούν κι ο πόλεμος αυτός θα μείνει στην ιστορία σαν πόλεμος που δεν έχει ούτε νικητή ούτε και νικημένο.
Μετάφραση : Δ. Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία : Στάθης Λιβαθινός
Σκηνική Διασκευή & Επεξεργασία : Στάθης Λιβαθινός, Έλσα Αδριανού, με τη συνεργασία των ηθοποιών της παράστασης
Σκηνικά – Κοστούμια : Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική σύνθεση & Σχεδιασμός ήχου : Λάμπρος Πηγούνης
Παίζουν :
Δημήτρης Ήμελλος , Γιώργος Χριστοδούλου , Γεράσιμος Μιχελής , Λευτέρης Αγγελάκης , Νίκος Καρδώνης , Διονύσης Μπουλάς , Χρήστος Σούγάρης , Άρης Τρουπάκης , Βασίλης Ανδρέου , Μαρία Σαββίδου ,Αμαλία Τσεκούρα , Γιώργος Τσιαντούλας , Γιάννης Παναγόπουλος , Νεφέλη Κουρή , Αργυρώ Ανανιάδου .
Γενική Είσοδος : 15 €
Φοιτητές- ΑΜΕΑ-Ανέργοι : 13 €

You may also like...