Η «Θεωρία των άκρων» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Η «Θεωρία των άκρων» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

 

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «Η θεωρία των άκρων» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Οκτωβρίου στη  Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ΄Ντίνος Κατσαφάνας΄ (Ραιδεστού 32, Νίκαια). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

 

Την ίδια μέρα θα γίνει και η παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου γελοιογραφιών του Μιχάλη Κουντούρη (Η θεωρία των άκρων, εκδόσεις CartoonArk, Αθήνα 2019, με πρόλογο του Περικλή Κοροβέση). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Τζάρδη, φιλόλογος/συγγραφέας

Μαρώ Τριανταφύλλου, φιλόλογος/συγγραφέας

Soloup, σκιτσογράφος

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη ΄Κόντρα στο ρεύμα΄ σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

 Η έκθεση θα διαρκέσει έως 13 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για τον σκιτσογράφο

Γεννήθηκε το 1960 στη Ρόδο. Από το 1985 είναι πολιτικός γελοιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και συνεργάτης σε περιοδικά. Από το 2007 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Από το 2005 συνεργάζεται με το Courrier International και από το 2006 με το Cagle Cartoons Inc. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Grand Prix στην 7η Biennale της Τεχεράνης, Ιράν 2005, το Gran Premio Internationale Scacchiera στην 37η Umoristi a Marostica, Ιταλία (2005), το Πρώτο Βραβείο CURUXA 2005 στη διεθνή έκθεση γελοιογραφίας του Μουσείου Χιούμορ του Fene, La Coruna – Ισπανία, το Πρώτο Βραβείο στην παγκόσμια έκθεση γελοιογραφίας του Knokke-Heist, Βέλγιο (2003), το Τρίτο Βραβείο στο World Press Cartoon, Sintra, Πορτογαλία (2006) και το (2007). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία εικονογράφησης παιδικού βιβλίου: το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2002) για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη “Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια” από τις εκδόσεις “Μίνωας”, και το βραβείο ΕΒΓΕ εικονογράφησης το 2005. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών από το 1993 καθώς και ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Ραιδεστού 32 , Νίκαια

Ώρες και μέρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Τετάρτη:  6 – 9 μ.μ.

Δευτέρα κλειστά

Διάρκεια έκθεσης: 4-13 Οκτωβρίου

You may also like...