Η θεατρική παράσταση “Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι Εκκλησία” στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν πιστό, από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, στο στίγμα του, στους στόχους του και στην αισθητική του πορεία, αποφάσισε την περίοδο  2018-2019  να παρουσιάσει μια από τις παραγωγές του στο ‘ εκτός των τειχών ‘ κοινό, στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε  ”  Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι Εκκλησία “, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπλώνη (Διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου) και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Αυτό το μακρύ οδοιπορικό ξεκίνησε από την Πάτρα με τρεις sold out παραστάσεις και συνέχισε μια πολύ επιτυχημένη πορεία σε. Ζάκυνθο Ιωάννινα Λευκάδα Ναύπακτο…

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019, με μεγάλη μας χαρά επισκεπτόμαστε το νησί σας  για μια παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου.

Όλο Σπίτι Κρεβάτι κι Εκκλησία

8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ώρα : 9.00μμ

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο

Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Παίζουν:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)

Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

Τιμές Εισιτηρίων : Προπώληση 10€, στο Ταμείο 12€, άνεργοι-φοιτητές 10€

Προπώληση Εισιτηρίων : στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00πμ έως τις 3.30μμ

You may also like...