Η Θεατρική Παράσταση “ωχ…ΗΛΕΚΤΡΑ” στο θέατρο Βουνού το Σάββατο 30 Αυγούστου

wx hlektraΟ Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τις θεατρικές παραγωγές “αφοί Τάγαρη”, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “ωχ…ΗΛΕΚΤΡΑ” του Αλέξη Καλλίτση σε σκηνοθεσία: Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου, το Σάββατο 30 Αυγούστου στο θέατρο Βουνού και ώρα 21:30. 
Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών απευθύνεται σε ψυχολόγο. Πόσες ανατροπές μπορούν να συμβούν όταν εμφανίζεται το φάντασμα του Αγαμέμνονα; ή όταν ο Ορέστης αδυνατεί ν’ αποφασίσει να σκοτώσει την μητέρα του; Τελικά η Ηλέκτρα θα βρει λύση για όλα και μάλλον θα τρελάνει και τον ψυχολόγο της. Το έργο είναι μια καλογραμμένη κωμωδία, η οποία σχολιάζει τα κοινωνικά ήθη, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία αλλά και τη φύση του νεοέλληνα με εύστοχο και καυστικό τρόπο. 
Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Ηλέκτρα), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Κλυταιμνήστρα), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Αγαμέμνονας), Δημήτρης Μαυρόπουλος (Παιδαγωγός), Κρατερός Κατσούλης (Ψυχολόγος), Αλμπέρτο Φάις (Ορέστης), Μάνος Ιωάννου (Αίγισθος), Χρήστος Σπανός (Πυλάδης), Πάνος Σταθακόπουλος (Χορός), Σταύρος Καραγιάννης (Χορός) και Κυριάκος Μαρκάτος (Χορός). 
Από Παρασκευή 22 έως και Παρασκευή 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιείται προπώληση εισιτηρίων, (ώρες γραφείου), στο γραφείο πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”), στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 24670 28999. 
Τιμές εισιτηρίων: 15,00€ (παιδικό-μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΚΑΠΗ, ΑμεΑ) Κανονικό 18,00€ 
 

You may also like...