Η Θεατρική Ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει την «ΑΓΓΕΛΙΚΗ» στη Πύλη Βηθλεέμ

nvkdlΗ θεατρική ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ζωή της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια την κατέγραψε σε ένα απλό τετράδιο την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30.
Γενική Είσοδος 10€ .
Οι Killing the Fly είναι μία θεατρική ομάδα με βάση τα Χανιά. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, «Στη δουλειά μας, μας αρέσει να παίζουμε με την έννοια του ρυθμού και του χώρου. Επίσης, χρησιμοποιούμε πολύ μάσκες, κούκλες και πρακτικές του σωματικού θεάτρου. Η δουλειά μας είναι προσιτή σε όλους με παιχνιδιάρικο ύφος και ταξιδιάρικη διάθεση.»
Η “Αγγελική” είναι ένα μελόδραμα για τρεις ηθοποιούς που καταφέρνουν με απλά μέσα – την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους – να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου. Η παράσταση βασίζεται στη πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσίευσε στις εφημερίδες το 1995.
Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας λέει στην αρχή της παράστασης, είναι “…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης”. Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της όταν η ηρωίδα μας ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένεια της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.
Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική της ιστορία , η Αγγελική θέτει ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”

You may also like...